Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Den mesterskabsførende blev slået

Clio Cup - DK 
25/08/09 

Clio CupClaus Christensen blev overgået af Michael Christensen og Jacob Kristensen
Som det har været tilfældet ved årets tidligere mesterskabsafdelinger, blev Renault Clio Cup-løbene ved FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark på FDM Jyllandsringen domineret af den sædvanlige trio, Claus Christensen, Egå, Michael Christensen, Varde, og Jacob Kristensen, Hadsten. Men den rækkefølge, som de krydsede målstregen i, var vidt forskellig i lørdagens og søndagens løb, selv om de to løb bar visse fællestræk.
 

I lørdagens løb var det Michael Christensen, som trak fra forfølgerne, som herefter ikke kunne stille noget op, mens det i søndagens løb var Jacob Kristensen, som gjorde ham kunststykket efter og vandt. Hans sejrsmargen var måske ikke så stor, men på intet tidspunkt var der tvivl om hans førsteplads.

Bag Michael Christensen var det i lørdagens løb Jacob Kristensen og Claus Christensen, der kæmpede hårdt og intenst om de to efterfølgende pladser, og deres tætte kamp var medvirkende til, at Michael Christensen kunne vinde med godt 2,5 sekunders forspring.


Claus Christensen og Jacob Kristensen under weekendens dyster i Renault Clio Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I søndagens løb var rollerne byttet om, for her måtte Michael Christensen kæmpe for at finde en vej forbi Claus Christensen, der lå på andenpladsen. Men forbi kom han aldrig.

Facit var dermed en sejr hver til Michael Christensen og Jacob Kristensen, mens Claus Christensen måtte indkassere en tredje- og en andenplads, hvilket reducerede hans mesterskabsforspring fra 18 til 13 points.

Dagens uheldigste kører i Renault Clio Cuppen var Brian Mikkelsen, Vejle. Toeren fra 2007-sæsonen gjorde comeback i klassen, men fik reelt intet ud af sin deltagelse, selv om han havde startet som nummer fire i begge løb.

Første løb sluttede han allerede på første omgang efter et sammenstød med Anders Fjordbach, Aalborg, mens han selv var skyld i sin skæbne i andet heat. Her præsterede han en meget åbenlys tyvstart, og da han havde gennemført sin stop-and-go, var han hjælpeløs bagud. Umiddelbart så det ud, som om Brian Mikkelsen havde opgivet ævred helt, da han faldt bagud, men det var blot for at lade sig indhente af den førende trio, lægge sig lige bag dem og dermed demonstrere, at han godt kunne have holdt samme tempo som dem.

Stillingen i Renault Clio Cup:

Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Claus Christensen Århus N Renault Sport Clio III 188
2 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 175
3 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 144
4 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 116
5 Martin Sally Hjortshøj Renault Sport Clio III 85
6 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 84
7 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 83
8 Anders Fjordbach Aalborg Renault Sport Clio III 69
9 Preben Møller Havndal Renault Sport Clio III 33
10 Ronnie Bodekær Lystrup Renault Sport Clio III 21
11 Kevin Magnussen Roskilde Renault Sport Clio III 18
- Ole Klitgaard Svendborg Renault Sport Clio III 18
13 Roy Arild Edland Norge Renault Sport Clio III 17
14 Kent Bernsdorf Ringe Renault Sport Clio III 16
15 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 11
16 Dennis Elgaard Farsø Renault Sport Clio III 7
- Brian Mikkelsen Vejle Renault Sport Clio III 7
18 Lars Højris Struer Renault Sport Clio III 6

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Lars Højris Nielsen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •