Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Martin Sally Pedersen valgte at sidde over

Clio Cup - DK 
25/08/09 

Clio CupLars Højris Nielsen alene på banen
Det havde været Sally Racing's mål at stille til start med to Renault Clio III racere ved Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen, men desværre rakte økonomien kun til at stille med en enkelt racer til Clio Cup mesterskabet, den blev kørt af den tidligere Advan Cup kører Lars Højris Nielsen der var gæste kører i teamet denne weekend.
 

Grunden til at Martin Sally Pedersen trak sig fra løbet var som nævnt af økonomisk karakter, nogle store skader tidligere på sæsonen har tæret hårdt på beholdningen, derfor valgte han at sidde over ved Grand Prix'et, og i stedet spare pengene til nogle andre løb senere på sæsonen.
Martin brugte i stedet weekenden på at hjælpe teamets øvrige kørere i både Clio Cup, Special Saloon Car samt klassen for historiske biler.


(Foto: Motorsporten.dk)

Som eneste Team Sally kører var Lars Højris ude i fredagens fri træning - hans første tur i en Clio III racer - her placerede han sig på 6 pladsen ud af de 10 startende kørere, en absolut godkendt første tur på banen!

Lørdagens program bestod af to kørsler, først en tidtagning som Højris sluttede i et af sandfangene efter 9 omgange, der stod Clio raceren godt og grundigt begravet.
Det blev kun til en startplacering som nummer 9 til det første løb, og samme placering til det andet løb der skulle køres søndag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Højris fik en kanon god start på det første løb, men allerede efter en halv omgang sagde motoren stop, det var sandsynligvis en følgeskade fra afkørslen i tidtagningen der tog livet af den.

Lørdag aften og søndag formiddag gik med udskiftning af motoren i Clio raceren, samt med at få tjekket alt efter endnu en gang inden søndagen løb.

Søndagen løb forløb rigtig fornuftigt for Højris, han kørte hurtigere og hurtigere omgang for omgang, men så begyndte gearskiftet at drille, og efter 7. omgang valgte han at stoppe, frem for måske at skade gearkassen.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var på en gang både en sjov, ærgerlig og dyr weekend, men det var en oplevelse at prøve at køre i en racerbil med sequential gearkasse, og det var en stor tilfredsstillelse at jeg hele tiden blev hurtigere for hver gang jeg var på banen, og for hver omgang jeg kørte i det andet løb" - udtalte Lars Højris Nielsen efter Grand Prix weekenden.

Direkte adspurgt om han vender tilbage igen, kom svaret lidt tøvende:
"Jeg kunne godt tænke mig at køre løb igen, men jeg tror ikke det bliver i en Clio - den var sjov at prøve, og den kører da også hurtigt nok, men jeg er nok mere til Advan Cup. Desværre er min egen bil lejet ud hele sæsonen, men måske i en anden bil" - slutter Lars Højris Nielsen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Lars Højris Nielsen
  • Martin Sally Pedersen
  • Sally Racing
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •