Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Uden dæk ingen ræs

Danish
Touringcar
Challenge 

26/08/09 

Luften stinker af brændt gummi og er indimellem tyk af røg. Det er ikke banen, der er tale om, men overdækningen ved siden af bilerne. Her er det Kjeld Kastrup, og Torben Pedersen der styrer begivenhederne. De er teamets dækmænd og har styr på alt fra vejrudsigten til dæktryk.
Men hvad er det de to går og gemmer i deres dækunivers?
 


Keld Kastrup.
(Foto: Claus Sjödin)

”Løbsweekenden starter altid med, at vi kontrollerer de nye dæk, vi har fået udleveret. Der er otte nye dæk til hver bil. De skal tjekkes og godkendes og det sker ved, at vi går dem igennem og kigger på dem. Der må ikke være svagheder eller fejl i dækkene. Hvis det er tilfældet går det ud over løbsresultatet og sikkerheden”, fortæller Kjeld, der har været dækmand i 12 år.


Torben Pedersen.
(Foto: Claus Sjödin)

Torben har travlt med at finde dæk frem til Michel Nykjærs bil, men har også tid til at forklare hvad der er i den tykke dækmappe, der ligger på bordet.
”I den er der alt, hvad der er værd at vide. Der kan jeg se hvad luft- og banetemperaturen har været flere år tilbage. Der står også hvordan dæktemperaturen og dæktrykket har været for hvert eneste løb. Det er vigtig viden, når vi sammen med kørerne skal fastlægge strategien for de enkelte løb”, fortæller han.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her