Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel BMW EU

Dobbeltsejr til Michael K. Christensen i Valencia

Formel BMW
Euro 

25/08/09 

- desværre under verserende appelsag
Michael K. Christensen kvalificerede sig til pole position til både lørdagens og søndagens race, med omgangstider 0,75 sekunder hurtigere end den næste kører.
Og begge løb vandt Michael overbevisende, men var udelukket fra sejrsceremonien grundet den verserende sag.
For at gøre triumfen på asfalten total, kørte han også den hurtigste omgangstid i begge løbene.
 

Michael k. Christensen sagde:
”Jeg er utroligt oprevet omkring det der er sket. Teamet appellerer fordi de er 100% sikre på ikke at have gjort noget forkert. Jeg kan overhovedet ikke se at den pågældende fjeder skulle kunne give ydelsesmæssige fordele, så hele sagen er et mysterium. Jeg håber jeg viste alle at min speed alene kommer af god kørsel: Ved kvalifikation til Pole, og sejr i begge løb i Valencia. Det er meget trist for mig at tænke på mesterskabet, som jeg også så frem til at vinde, kan ende med at blive afgjort af appelsagen, og ikke til min fordel. Jeg har alene fokuseret på at udføre det bedste job bag rattet, og håbet på at det blev anerkendt.”

Appelsagen drejer sig om en fjeder i olie overtryksventilen. Efter andet løb i Budapest undersøgte stewards fjedrene fra alle tre biler i Mücke teamet, og besluttede at sende dem til ”nøjere teknisk undersøgelse”.
Tre uger senere, den 20. august i Valencia, blev det meddelt at de havde en anden karakteristik end standard fjedrene der var monteret i motorerne. Og derfor er det et brud på tekniske regulativer.

Med begrundelse heri blev alle tre Mücke kørere frataget deres point fra løb 10 i Ungarn, og udelukket fra deltagelse i begge løb i Valencia. Herudover har den organisatoriske komite for Formula BMW besluttet at straffe teamet yderligere, med udelukkelse fra løbene på Spa-Francorchamps.
Teamet har appelleret begge afgørelser.
Kørerne har tilladelse til at stille op i et andet team, såfremt de kan overholde tilmeldingsfristen.

Jørgen Funk


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Mücke Motorsport
  • Valencia (gadeløb)
  • 23/08/09 - Valencia (gadeløb) - Formel BMW Euro
  •