Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

FCM-kører satte banerekord

SuperLeague 
25/08/09 

FC Midtjyllands Kasper Andersen satte søndag banerekord på Jyllands-Ringen
Kasper Andersen og Superleague Formula-raceren var søndag at finde på Jyllands-Ringen, hvor racerulven skulle forsøge at sætte banerekord.
Med en omgangstid på 1.04.10 slog Kasper Andersen den gamle rekord med næsten to sekunder, Andersen var stolt efter løbet.
 

- Det viser, at man er den hurtigste på banen gennem tiden, og den kommer højst sandsynligt til at stå et godt stykke tid. Og næste gang den skal slås, så håber jeg, at det bliver mig selv, der gør det, siger Kasper Andersen.


(Foto: Rasmus Bech, fcm.dk)

- Det er svært at sætte ord på det, der skete. Vi var lidt skeptiske før omgangene skulle køres, fordi banen er smal og ikke særlig lang i forhold til de baner, vi plejer at køre på, så det er bare en helt fantastisk oplevelse, fortsætter Andersen, som styrede de 12 cylindre og 750 hk gennem de snævre sving og chikaner.

Andersen fortæller, at han på store dele af banen kun kørte i tredje gear, da det var svært for ham at komme ordentlig op i omdrejninger på den korte bane, der er bygget til langt mindre biler. På langsiden nåede han dog sjette gear og en hastighed på 230 km/t.

FCM-køreren nåede at køre godt 5 omgange, og han tror, at tiden kunne være blevet bedre, hvis han havde kørte et par ture til.

- Jeg tror, at tiden kunne have været bedre, men jeg synes, at det var et fint tidspunkt at stoppe på. Jeg ville gerne vise bilen frem for folk. Når man laver lidt lir, så bliver det ekstra sjovt, siger Kasper Andersen.

Næste gang, man for alvor kan se Kasper Andersen folde sig ud i raceren, er den første weekend i september, når han kører Superleague Formula-løbet i Estoril i Portugal.

FC Midtjylland
Torben Kølbæk


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •