Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

To podiepladser til Claus Christensen

Clio Cup - DK 
25/08/09 

Clio CupClio Cup deltagerne stillede i weekenden op til Grand Prix Danmark 2009 på Jyllands-Ringen, hvor mesterskabsførende Claus Christensen fra CCRacing skulle forsøge at forsvarer sin føring i mesterskabet.
Det lykkedes for Claus at bevare føringen i mesterskabet, men det skete ikke uden forhindringer.
 


(Foto: Motorsporten.dk)

Sammen med konkurrenten Michael Christensen var Claus med til at sætte tempoet i den fri træning, hvor 0,2 sekund skilte de to kørere på de to første pladser - desværre for Claus var det med Michael forrest.

Det gik fra ondt til værre i tidtagningen, hvor Claus måtte rykke endnu en placering ned af tabellen. Hurtigste tid rakte til en 3. plads, som også blev startplacering til det første løb.
Næsthurtigste tid der tæller til startopstillingen til andet løb gav samme placering der.
Ikke just hvad Claus havde drømt om, til sit forsvar af føringen i mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Første løbs 10 omgange jagtede Claus de to foranliggende kørere, og udsatte dem for stort pres, men han fandt desværre ingen vej forbi dem, og krydsede målstregen på samme 3. plads som han startede løbet.
Som et lille plaster på såret kunne Claus da konstaterer at det var ham der havde sat løbet absolut hurtigste omgangstid.


(Foto: Motorsporten.dk)

Bedriften med at sætte løbets hurtigste omgangstid gentog Claus Christensen i det andet løb, og herudover kæmpede han sig en placering frem, således at han her krydsede målstregen på 2. pladsen.

"I tidtagningen blev jeg slået på allersidste omgang, det var lidt ærgerligt, da en god startplacering næsten er et 'must' for en sejr her i Clio Cup klassen. Vi tre kørere oppe i toppen af mesterskabet er meget lige, og der skal en kørefejl til for at kunne overhale og dem kommer der ikke mange af - alternativt koster det ridser i lakken, og det er ingen af os interesserede i" - udtaler Claus Christensen og tilføjer - "jeg fik en lidt skidt start i det første løb, men en god start i det andet, hvor jeg kunne lukke af for Jacob Kristensen, og derefter trække lidt fri fra ham."


(Foto: Motorsporten.dk)

3. og 2. pladserne indbragte Claus Christensen 15 og 17 point, og 3. pladsen i kvalifikationen yderligere 1 point, han har dermed høstet ialt 188 point i år, og holder stadig føringen i Clio Cup mesterskabet, med et forspring på 13. point ned til Michael Christensen på 2. pladsen.

Stillingen i Clio Cup mesterskabet:

Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Claus Christensen Århus N Renault Sport Clio III 188
2 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 175
3 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 144
4 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 116
5 Martin Sally Hjortshøj Renault Sport Clio III 85
6 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 84
7 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 83
8 Anders Fjordbach Aalborg Renault Sport Clio III 69
9 Preben Møller Havndal Renault Sport Clio III 33
10 Ronnie Bodekær Lystrup Renault Sport Clio III 21
11 Kevin Magnussen Roskilde Renault Sport Clio III 18
- Ole Klitgaard Svendborg Renault Sport Clio III 18
13 Roy Arild Edland Norge Renault Sport Clio III 17
14 Kent Bernsdorf Ringe Renault Sport Clio III 16
15 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 11
16 Dennis Elgaard Farsø Renault Sport Clio III 7
- Brian Mikkelsen Vejle Renault Sport Clio III 7
18 Lars Højris Struer Renault Sport Clio III 6

Næste løb for Claus Christensen og de øvrige Clio Cup deltagere bliver den 12. og 13. september, hvor klassen gæster Ring Djursland ved Pederstrup til 'Sensommerløbet'.
"Ring Djursland bliver noget nyt for os alle, det er jo lang tid siden der har været kørt Clio Cup løb der. Personligt har jeg lidt blandede følelser forud for løbet på Ring Djursland, tidligere har jeg klaret mig godt på banen, men der er også nogle gange hvor det er gået rigtig skidt!" - slutter Claus Christensen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •