Danish
Touringcar

24/08/09

- efter suveræn overhaling i finaleløbet
Grand Prix Danmark 2009 på Jyllands-Ringen her i weekenden, bliver bestemt et af de løb SEAT Leon køreren Jason Watt kommer til at tænke tilbage på med både glæde og stolthed, og med rette.
Han var hele tiden med helt fremme i Danish Touringcar Championship feltet, og i finalen blev weekendens flotte kørsel kronet med en podieplacering.

I lørdagens første fri træning lagde Jason ud med en 4. plads, kun 0,061 sekund fra den hurtigste tid - så tæt kan de være i DTC!
I den anden fri træning var der tilgengæld store spredninger på tiderne, og Jason på 9. pladsen var pludselig 0,767 sekund fra den hurtigste kører - et resultat der slet ikke gav et fingerpeg om de fine resultater der skulle komme.

Jason Watt på vej forbi VIP tribunen hvor mange af gæsterne sad og fik underholdning i topklasse.

Sidste programpunkt for DTC kørerne om lørdagen var tidtagningen, her kørte Jason tiden 1:10,789, hvilket sikrede ham 5. pladsen på startgridden. Et godt udgangspunkt til det første af kvalifikationsløbene, så det var en fuldt tilfreds Jason Watt der holdt fyraften lørdag aften.

Traditionen tro var der mange gæster i Team BYGMA Jason Watt Racing lejren.

Søndagens første tur på banen var i warmup'en, hvor kørerne og deres teams havde en sidste mulighed for at afprøve bilerne samt de ting der var blevet arbejde på aftenen forinden, og for Team BYGMA Jason Watt Racing var det ingen undtagelse.
Der var blevet arbejdet på undervognen, og et nyt setup skulle afprøves, men Jason kørte kun halvanden omgang før det opstod et problem omkring den ene drivaksel - heldig at fejlen blev fundet på det tidspunkt, men samtidig meget uheldig, da det jo ikke gav mulighed for at teste det nye setup og se om det var det rette.

Der blev arbejde med SEAT'ens setup denne weekend..

Det første af kvalifikationsløbene startede lidt frustrerende for Jason, for da de kører efter pacecar'en op gennem opløbssvinget har den stadig blik på, og Jason trækker derfor lidt ud til siden så kørerne bag ham kan se lysene, idet han ikke tror at starten går, men så slukker de lysene og kører af banen, og allerede under starten på løbet bliver han overhalet - en ærgerlig måde at starte løbet på!
Det tager Jason et par omgange at vinde placeringen tilbage, så han kan genoptage jagten på de førende kørere.
Den jagt udviklede sig de sidste omgange til at blive en tæt kamp med Jason's gamle legekammerat, BMW køreren Jan Magnussen, et virkeligt spændende race for både kørerne og ikke mindst de mange tilskuere på banen. Desværre for Jason var det Magnussen der trak det længste strå og fastholdt 3. pladsen, så Jason her sluttede på 4. pladsen.

Jason Watt var godt kørende denne weekend.

4. pladsen betød 5. pladsen på startgridden til det andet af kvalifikationsløbene, da man vender de 8 bedste placere kører i startopstillingen.
Den plads havde Jason jo lige prøvet, så han var klar til at køre endnu en topplacering hjem, og skønt han kæmpede det bedste han havde lært, måtte han desværre afgive en placering undervejs, så han krydsede målstregen på 6. pladsen.

"Efter uheldet med trækakslen var vi lidt spændt på hvordan bilen ville køre i det første løb, men den var faktisk meget fin, selv om der var plads til forbedringer, det fik vi lidt styr på til det anden løb, men der var stadig mere vi kunne gøre, og til finalen ændrede vi en del på setup'et og det var rigtig godt" - udtalte Jason Watt.

4. og 6. pladserne i de to kvalifikationsheat indbragte Jason henholdsvis 13 og 10 point til DTC mesterskabet, noget der luner godt i den samlede score. Men det skulle blive endnu bedre.

Efter at kørernes placeringer fra de to kvalifikationsheat blev lagt sammen, kunne man præsenterer startopstillingen til finalen, her havde Jasons fine resultater sikret ham en startplacering som nummer 6.

Med en flot start rykkede Jason hurtigt en plads frem, og nappede hurtigt en mere, så han nu skyggede mesterskabsførende James Thompson, og virkelig satte ham under stort pres.
Jason opretholdt presset lige til kørerne skulle ud på sidste omgang, så satte han angrebet ind for enden af langsiden og med en mega sen indbremsning og en suveræn overhaling passerede han Honda køreren og overtog 3. pladsen i løbet, og den forsvarede han frem til målstregen.

Her er James Thompson blevet udmanøvreret af Jason Watt, og så blev der travlhed inde i SEAT'en.

Dermed var sæsonens 3. podieplacering i hus, sammen med yderligere 15 point til mesterskabet. Jason har indtil nu kørt sig til 176 point, hvilket placerer ham på 4. pladsen i mesterskabet her hvor der stadig mangler to afdelinger, en på Ring Djursland og en på Jyllands-Ringen.

Jason Watt på podiet sammen med vinderen af finaleløbet Jan Magnussen samt Michel Nykjær på 2. pladsen.

"Jeg havde fulgt James Thompson flere omgange og presset så hårdt jeg kunne uden at ødelægge mine dæk. Jeg fik set hvordan han kæmpede med Honda'en, så allerede inden vi kom ud på langsiden vidste jeg, at det var nu jeg kunne overhale ham. Jeg ventede til jeg så hans bremselygter tænde inden jeg bremsede og dykkede indenom ham - og så ka' det nok være at mine hænder fik travlt inde i SEAT'en - der skulle både styres, bremses og geares ned på en gang! Men det lykkedes, og det var fedt at det skete lige for foden af VIP tribunen, hvor mange af mine gæster sad - de fik noget med hjem der er værd at huske, det er i alle tilfælde en weekend og specielt en overhaling som jeg vil huske i lang tid" - slutter Jason Watt.

"Der er overhalinger, og så er der de overhalinger som man vil huske - den her er en jeg altid vil kunne huske" - udtalte Jason Watt efter Grand Prix weekenden på Jyllands-Ringen.