Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Som i gamle dage

Formel 1 
23/08/09 

Sejr til Barrichello og Brawn i Valencia
Da Rubens Barrichello havde vundet det gabende kedsommelige løb i Valencias gader, kom Ross Brawn på radioen og sagde med indforstået sympati at "det var som i gamle dage". De gamle dage var dengang Brawn og Barrichello begge arbejdede for Ferrari og Michael Schumacher vandt det hele. En sejr forankret i to personers mangeårige fælles historie. Og dét, er det som dette løb vil blive husket for, thi der skete ikke andet.
 

Der er flere ting der er ganske sigende for løbet. Der var to biler der udgik, Buemi og Vettel. Ikke noget videre spektakulært. Vettel fik motorproblemer og gik i stå lige hvor der var et hul i hegnet så man straks fik bilen i sikkerhed; Der var ingen SafetyCar perioder - og det på en bybane; Kimi Raikkonen var den der vandt flest placeringer i forhold til hvor han startede - tre placeringer var det; og endelig at Barrichello jo kom forbi to konkurrenter - en ved hvert pitstop.

Det var jo ellers Lewis Hamilton der havde pole-position foran sin presse holdkammerat Heiki Kovalainen. Og det var også de to der kom bedst afsted. Tilgengæld virkede det hele vejen igennem som om Brawn og Barrichello faktisk havde rimeligt styr på det hele.

Lidt hjulpet blev de da McLaren kiksede Hamilton sidste stop. Tilsyneladende havde de fundet de forkerte dæk frem og måtte hastigt lige finde nogle andre. Det kostede et håndfuld dyrebare sekunder. Kigger man på tidsforskellen i mål havde de været nok til at sikre sejren, men om det også forhold sig sådan i praksis er en anden historie.

Hamilton beholdt dog 2. pladsen og fortsatte dermed de gode takter som opstod i Ungarn før sommerferien. Kovalainen derimod mistede røg en plads længere ned, da Raikkonen sneg sig forbi under et pitstop.

Raikkonens 3. plads, et glimrende resultat til formsvage Ferrari, lavede en sniger - eller med Kiesa ord "en Heidfeld". Uden på noget tidspunkt i løbet af gøre sig bemærket ar han lige pludselig på podiet. En metode som netop Heidfeld har benyttet sig af flere gange, men som måske en ret anderledes tilgang for Raikkonen.

Men Kovalainen blev stadig nr. 4 og leverede samtidig sin nok bedste samlede præstation i 2009, og det er jo et godt svar i en uge hvor hans arbejdsgiver har sagt at han skal yde lidt mere, hvis han fortsat vil være en del af teamet i 2010. At det så nok bliver svært for ham at holde fast i en McLaren uanset hvad er en anden historie. Men netop derfor er det måske meget godt at gøre lidt reklame for sig selv.

Nico Rosberg, der er en af favoritterne til at overtage Heidfelds plads, hentede en 5. plads og det er nok sådan cirka så meget som Williams raceren kan præstere i øjeblikket. En skam for det engelske team at man ikke får point for æstetikken.

På 6. pladsen finder vi hjemmebanehelten Fernando Alonso, der uden de store armbevægelser fik en lille flok point med hjem. Meget mere interessant var det at Jenson Button, der fik en dårlig start, fik to point med sig fra Valencia. Ikke specielt imponerende i sig selv, og Buttons form er stadig i en bølgedal i forhold til tidligere på året. Men markan er det, fordi han dermed øgede sit forspring til Red Bull kørerne, hvoraf ingen fik point. Godt nok rykkede Barrichello tættere på, men de færreste tror vel på at Barrichello er en trussel mod Buttons VM?

Det sidste point gik til Robert Kubica i BMW. I forhold til sidste år, kan BMW ingenting i år og 8. pladsen i Valencia er faktisk et godt resultat - og der har vi så nok også forklaringen på at BMW ikke er med i Formel 1 i 2010.

Alt i alt en trist dag på kontoret - så er det jo godt at der DTC mv. fra Jyllandsringen på en anden kanal...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Valencia (gadeløb)
  • 23/08/09 - Valencia (gadeløb) - Formel 1 - FIA F1
  •