Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing møder velforberedt

Danish Endurance
Championship 

24/08/09 

DEC - Danish Endurance Championship- til næste Mini Le Mans-løb
Efter sommerferien vender Tegllund Racing i den sidste weekend af august atter tilbage til de danske racerbaner. Den 29. august lægger Ring Djursland asfalt til den tredje af årets fem Mini Le Mans-løb i den danske DEC-løbsserie, og her vil trioen Kurt Thiim, Tom Pedersen og Per Johansen på skift sidde bag rattet af Tegllund Racings hvide racerbil med startnummer 227 i holdets kamp om sejren.
 

”Jeg tror, at vi kan gøre det godt på Ring Djursland. For os gælder det om at have fokus på at vinde mesterskabet i vores klasse, men kan vi klare os godt i det generelle resultat, vil det naturligvis også være godt,” vurderer Kurt Thiim. Også Tom Pedersen føler, at Tegllund Racing står stærkt rustet.

”Jeg forventer, at vi skal vinde. Det er det, vi kommer for, og det er det, vi har materiellet til,” siger Tom Pedersen. ”Jeg tror, at vores bil nok skal kunne følge med, selv om det nok på Ring Djursland ville være rart med lidt flere hestekræfter. Til gengæld er det en bane, hvor der er brug for gode styreegenskaber, og her drejer og styrer vores bil godt ligesom den også bremser godt, så jeg er overbevist om, at det nok skal gå.”


Det bliver på Ring Djursland Tegllund Racing kører sit næste løb.
(Foto: Tegllund Racing)

Selv om det er næsten tre måneder siden, at det sidste løb i Danish Endurance Championship blev kørt, har Tegllund Racing ikke ligget underdrejet i sommerferien. Både på værkstedet og på racerbanerne er der blevet arbejdet.

”Jørgen og Jan har lavet en del forbedringer på bilen i løbet af sommerferien, så alt det mekaniske burde være 110 % i orden nu,” siger Per Johansen, der selv har tilbragt mange omgange bag rattet af racerbilen.

”Personligt har jeg testet mest på Padborg Park, hvor jeg cirka er et sekund fra Tom og Kurt, men da jeg tror, at afstanden mellem os bliver lidt større på Ring Djursland, valgte jeg at tage en testdag forleden på Jyllandsringen for at få noget køretræning på en bane, som jeg ikke kender så godt. Tidligere på måneden havde vi også en test på Padborg Park, og det var vores absolut bedste test, for dengang kørte vi hurtigere end til løbet i foråret.”


Tidligere på året prøvede Per Johansen for første gang Ring Djursland.
(Foto: Tegllund Racing)

Men den kommende afdeling af Danish Endurance Championship finder dog sted på hverken Padborg Park eller Jyllandsringen, men derimod på Ring Djursland, som på mange måder er speciel.

”Da det ikke var muligt at træne, blev vi enige om at melde os til i Special Saloon Car Festivalen i juni,” forklarer Per Johansen. ”Jeg kørte cirka 60 omgange, og den bane minder jo meget om det, jeg er vant til fra rallysporten. Det er lidt ligesom en rallyprøve, hvor man kører hen over nogle bakketoppe og ned i nogle huller. Den bane passer mig rigtig godt, og de tider, jeg kørte deroppe, var meget fornuftige.”

Også det øvrige Tegllund Racing ser frem til det kommende langdistanceløb.

”Ring Djursland er altid en speciel oplevelse,” siger Kurt Thiim. ”Det er jo den lille Nordschleife, som jeg kalder den, så den glæder jeg mig meget til.”

Tegllund Racing


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Ring Djursland
  • 29/08/09 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •