Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard tager hul på anden sæsonhalvdel

ADAC GT
Masters 

20/08/09 

Den unge danske racerkører deltager i ADAC GT Master-løb på Nürburgring
I den kommende weekend tager Christoffer Nygaard hul på anden halvdel af sin 2009-sæson på de internationale racerbaner. Efter en næsten syv uger lang sommerferie, hvor den unge racerkører kun har været i aktion ved Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken, gælder det nu årets femte afdeling af den tyske ADAC GT Master-serie, hvor han på Nürburgring stiller op i sin Ford GT sammen med Walter Lechner jr.
 

”Det har været en al for lang sommerpause, og man frygter lidt for, at man har glemt, hvordan det er at køre racerbil,” siger Christoffer Nygaard. ”Men det er vel ligesom at cykle. Når man har lært det en gang, så glemmer man det. Når jeg har fået et par omgange i bilen i den frie træning torsdag, så er jeg fuldt på højde med de andre igen. Men man kan ikke lade være med at tænke over det…”

Men selv om både makkeren og racerbilen er velkendte, så byder den kommende ADAC GT Master-afdeling på en ny udfordring for Christoffer Nygaard.

”Jeg har kørt løb på Nürburgring i de sidste fire år, men det har altid været den korte bane, der er blevet brugt i forbindelse med DTM-løbene, hvor jeg har været med i enten Polo eller Seat Cuppen. Nu får vi også den øvrige del af Grand Prix-banen med, og det bliver lidt spændende at prøve,” vurderer Ford GT-køreren. ”Netop på grund af den ændrede bane tror jeg, at vi skal frygte Audierne, for de har erfaringen fra banen fra de langdistanceløb, som de har deltaget i.”


Christoffer Nygaard genoptager i weekenden kampen om ADAC GT Master-titlen.
(Foto: Markus Berns)

”Corvetterne skal vi nok også frygte. Mens vi har skullet putte noget vægt i vores Ford, har de måttet tage 25 kilo ud af bilerne, og da de jo var stærke sidst, hvor vi kørte på Lausitzring, tror jeg helt sikkert, at det bliver dem, som vi skal slås med.”

ADAC GT Master-afdelingen finder sted i forbindelse med en afdeling af Le Mans Series, hvilket betyder et noget mere langstrakt program for Christoffer Nygaard. Allerede torsdag gælder det træningen, inden der fredag køres tidtagning forud for de to løb i weekenden, der køres henholdsvis lørdag og søndag.

”Jeg håber, at Walter og jeg kan komme på podiet igen, og vi vil rigtigt gerne op og stå på det øverste trin i GT Masters,” siger Christoffer Nygaard om sine ambitioner for weekenden. ”Walter har bemærket, at jeg jo har prøvet at vinde i år, men han vil også selv prøve at komme op på podiet, så nu må vi tage os sammen.”

”Vi har ikke helt været gode nok i starten af løbene, hvor vi har været lidt for lang tid om at komme op i fart og få temperatur i dækkene til at starte med. Vores speed er god over distancen, og kan vi blive bedre i starten, vil vi være bedre kørende. Vi har lavet nogle forbedringer, som nok skulle hjælpe på det.”

Herudover brugte Christoffer Nygaard også en weekend i sommerferien som flue på væggen hos Tom Kristensen i DTM-klassen, og det håber han også kan være gavnligt.

”Det bliver spændende at se, om jeg kan få noget ud af det, jeg fik lært, da jeg besøgte Tom,” siger Christoffer Nygaard, som i øvrigt denne gang skal konkurrere med sin faste makker fra EM-løbene, Florian Gruber. ”Florian skal køre en Audi hos Abt, men nu kender jeg ham lidt, så jeg håber, at hvis det bliver til en kamp, at jeg så kan tricke ham lidt. Det er jo altid sjovere at være hurtigere end sin teamkammerat. Jeg ved ikke hvorfor …”

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Nürburgring
  • 23/08/09 - Nürburgring - ADAC GT Masters
  •