Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Debutant i årets største DTC-felt

Danish
Touringcar
Challenge 

19/08/09 

VM-køreren Kristian Poulsen får følge af sin lillebror ved Grand Prix Danmark på på FDM Jyllandsringen
I den kommende weekend køres FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark på FDM Jyllandsringen, der lever op til den årelange tradition med at være årets største asfaltbaneløb på dansk grund. Hen ved 240 deltagere er der i de mange klasser, hvor man også vil kunne opleve årets største felt i Danish Touringcar Championship.
 

Såvel den forsvarende mester Jan Magnussen, England, som den tidligere tredobbelte vinder Casper Elgaard, Århus, er atter at finde i DTC-feltet, hvor man for første gang i år kan opleve en tredje af årets vindere fra Le Mans, Kristian Poulsen, Padborg, der benytter en af sine friweekender fra World Touring Car Championship til at stille op i Danish Touringcar Championship. Men feltet tæller også en debutant. Det er Kristian Poulsens lillebror, Roland Poulsen, Varberg, der for første gang skal prøve kræfter med en BMW 320si E90 i DTC-trim.

”Det bliver spændende,” siger debutanten. ”Jeg er meget spændt på at komme ud at køre i en baghjulstrukket bil og køre mod de store drenge. Kristian har lovet mig, at jeg kan køre i sådan en BMW, så mon ikke det skal kunne gå?”


Roland Poulsen (tv) udfordrer brormand Kristian Poulsen i Danish Touringcar Championship i weekenden på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

Mens Kristian Poulsen har mere end tyve års motorsportserfaring på sit CV fra både karting- og rallysporten, er Roland Poulsen et forholdsvist nyt navn. Han fik sin debut i 2007 på Padborg Park, hvor han stillede til start i Volkswagen Polo Cup, mens han hele sidste år var fast deltager i en Renault Clio Cup-racer – en bilmodel, han i år benytter i den danske langdistanceserie.

”Det eneste, jeg har sat som målsætning er, at jeg vil gennemføre alle tre løb og ikke være sidst,” siger Roland Poulsen om den forestående udfordring. ”Jeg skal have bilen hel med hjem, for jeg skal ned at køre med i den tyske løbsserie om to uger.”

Den 24-årige lastbilsælger ved godt, at den forestående debut i Danish Touringcar Championship bliver hans største motorsportsudfordring til dato. Men han er fortrøstningsfuld.

”Da jeg startede med at køre Clio, var jeg håbløst bagefter, men jeg endte med at være midt i feltet, så mon ikke jeg skal lære det i denne her?” siger Roland Poulsen. ”Jeg var to sekunder efter Per Poulsen sidste år i Clio, og man kan jo se, at han kan køre fra de andre i DTC, så det giver da selvtillid. Jeg er nok 2-3 sekunder efter de andre, når vi gør klar til tidtagningen på lørdag. Jeg har kunnet køre 1.15 rent i en Clio, og det skulle jeg også gerne kunne gøre i en DTC-racer. Mindst.”

Den seneste kører i klassen – Roland Poulsen bliver faktisk kører nummer 100, der stiller op i en DTC-afdeling – har forberedt sig godt til den kommende debut.

”Først og fremmest har jeg fået god hjælp fra PTO Teknik, SR Transport og Scanvo til at stable budgettet på plads, og så har jeg fået stor hjælp fra Kristian og hans faste engineer Danny Alexander med at blive sat ind i tingene,” siger debutanten. ” Jeg er glad for, at det bliver på Jyllandsringen, at mit første løb skal køres, for det er en bane, som jeg kender. Det er op til mig selv at gøre det godt, for den bil, jeg skal køre, er den Kristian vandt med sidste år på Sturup, så den kan jeg ikke give skylden.”

”Nu håber jeg bare, at det kommer til at gå godt. Det vil blive irriterende at skulle høre på Kristian, hvis han kører for meget fra mig i weekenden.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Kristian Poulsen
 • Roland Poulsen
 • Poulsen Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 23/08/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her