Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Car Cup

Classic Cup en død sild

Classic
Car Cup 

19/08/09 

Vi må erkende det, når vi er slået. Og vi må erkende, at Classic Cup er en død sild, siger formanden for Motor Sport Sønderjylland, Holger Møller-Nielsen. I den kommende weekend køres det sidste løb i serien. Det er efter mange omvæltninger blevet en del af historisk motorsport og en del af klubløbet på Padborg Park.
 

Ideen med Classic Cup var og er i sin grundholdning rigtig. Der er masser af jyder, der er interesseret i at komme ud og køre historisk motorsport, uden at skulle tage til Sverige for at køre, og der er masser af biler, som ikke lige passer ind i det koncept, som det efterhånden er blevet med meget dyre biler på de første pladser i de historiske klassers normale løb.

Gentlemansporten i historisk er ændret til benhård konkurrence, hvor flere af vinderbilerne slet ikke kan købes for en almindelig indtægt. Her kunne Classic Cup komme ind i billedet, idet bilerne, som en del af det reglement DASU’s Banesportsudvalg har godkendt, skulle holde sig inden for et vægt/effektforhold, som de fleste almindeligt historiske biler havde dengang, de blev født.

Ved første klubløb i april var der omkring 10 ude og køre, men siden er det gået helt galt. Der er ingen grund til at gentage det traumatiske forløb, der har været med Classic Cup, der pludselig skulle være en promotorklasse og så – da klassen blev søgt - ikke måtte være det alligevel for DASU. Dette har naturligvis jaget deltagerne væk – og nu slutter vi i weekenden, siger Holger Møller-Nielsen.
Motor Sport Sønderjylland kunne sige mange bitre ord om forløbet – men det har ingen formål.

Klubben erkender, at man ikke har de politiske forbindelser, der skal til for at få den gode ide med Classic Cup til at blive til en realitet i DASU. Heldigvis har den sønderjyske klub masser af andre ting i støbeskeen, Vintercup, Race of Champion, indendørs serie for kart m.v.
Her håber Motor Sport Sønderjylland så på mere forståelse for, at en stor klub kun bliver større, hvis den kommer med nye og anderledes tilbud til den store gruppe, som kunne tiltrækkes af motorsport, men som ikke bliver det i tilstrækkelig grad nu i krisetider, der for mange klubber har betydet tilbagegang – noget som Motor Sport Sønderjylland dog ikke har oplevet.

Motor Sport Sønderjylland
Holger Møller-Nielsen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  •