Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC-mesteren vil kæmpe med om sejren

Danish
Touringcar
Challenge 

18/08/09 

- ved FDM’s 100 års Jubilæums Grand Prix
Danish Touringcar Championship går nu ind i sin afgørende fase. Den 23. august køres den femte af årets syv DTC-afdelinger på FDM Jyllandsringen, hvor det traditionsrige FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark køres. Med i feltet er også Jan Magnussen, England, der måtte sidde den forrige mesterskabsafdeling over, da han var forhindret af et løb for Corvette i USA.
 

”Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til Danmark, komme ind i rytmen og få gjort noget ved DTC,” siger den forsvarende DTC-mester. ”Det er ikke gået efter planen hidtil i år, men vi er stadig med i kampen. Det bliver svært, men nu har jeg smidt mine fire dårligste løb væk, og jeg har en til, jeg kan dingle væk, så nu gælder det bare om at give gas.”


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

DTC-reglementet foreskriver nemlig, at en deltager højst må lade 16 af de i alt 21 enkeltløb tælle med i det samlede regnskab, når mesterskabet skal afgøres.

”Hvis man smider de fem dårligste resultater væk, er jeg 22-23 points efter lige nu. Det kan godt hentes, hvis de andre lader være med at køre så hurtigt, som de kører oppe foran,” siger Jan Magnussens optimistisk.

Sidste år vandt han sit andet mesterskab i Danish Touringcar Championship, hvor han triumferede i halvdelen af sæsonens otte finaler, ligesom han også vandt fire af kvalifikationsheatene. I år kan den regerende DTC-mester blot fremvise en enkeltsejr, og den er fra Padborg Park. Derimod har han ikke siden sidste oktober vundet et løb på FDM Jyllandsringen. Og den bane er ellers kendt som en BMW-bane.

”Det har man sagt i nogle år, men det billede har ændret sig noget i år,” siger Jan Magnussen.
”Jeg tror, at man kan give dækkene skylden. Både Hartmann og Chevrolet-teamet har gjort et godt stykke arbejde hen over vinteren, men jeg tror ikke, at forskellen ligger der, men mere i dækkene. Forhjulstrækkerne kører lige op med os hele vejen igennem. De kører hurtigt til at starte med, og BMW’ernes fordele er der ikke længere. Det er så lige, som det kan være, men med en lille fordel til de forhjulstrukne biler. I forhold til sidste år er billedet vendt. Det gør ikke noget, jo, hvis man er BMW’kører. Men ellers er jævnbyrdigheden bedre for racet.”


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Men selv om han aktuelt indtager femtepladsen i mesterskabet og ikke er nået op på samme resultatmæssige niveau som i forgangne sæson, tror Jan Magnussen alligevel, at han vil kunne gøre sig gældende ved det forestående FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark.

”Jeg synes, at mine chancer er ret gode til Grand Prixet, for jeg kommer uden ret meget vægt i bilen, så det bliver ikke der, det stopper mig,” siger han.
”Jeg har selvfølgelig kørt mange kilometer i alle andre racerbiler siden sidste DTC-løb, så jeg er måske lidt rusten i BMW’en, men jeg finder hurtigt rytmen. Jeg er blandt de lettere kørere, så det kan måske hjælpe mig lidt. Jo, og så har jeg også friske dæk, for jeg var meget sparsommelig sidste gang.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •