Formel 3 Euro

Johan Jokinen nærmer sig Top 10

17/08/09

Johan Jokinen har haft en rigtig god løbs weekend i Formel 3 Euroseries på Nürburgring.
Gennemførte begge heat, og fik med en 16. plads af de 25 deltagere sin hidtil bedste placering i serien, igår søndag.

Efter en kvalifikation, hvor Kolles-Heinz teamets kørere sluttede sidst og næstsidst, var teamet trods alt optimistisk inden 1.heat lørdag da tiderne, trods de anonyme placeringer, nu er meget tæt på top 10 i den tætte løbsserie. Og de forskellige forbedringer og finindstillinger, der har været arbejdet meget med, begynder at hjælpe.

Lørdag sluttede Johan på 19. pladsen lige i hælene på sin teamkammerat, for så at starte på denne placering idag.

Søndag kørte Johan så et meget fint løb, og kæmpede sig, efter på et tidspunkt at være oppe på en 13. plads, til en 16. plads af de 20 der gennemførte løbet. Alle på omgangshøjde med vinderen.
Blandt andet den tidligere Red-Bull testkører, Brendon Hartley, var en af de kørere, der idag sluttede efter Johan Jokinen.

(Foto: Natascha Theisen)

Ingen tvivl om, at Kolles-Heinz teamet nu efter en del hovedbrud med den nye racer, er i tydelig fremgang. Således kørte Johan i dagens løb konstante tider i den bedre halvdel af feltet, og har gennem hele weekenden kørt lige op med, og igår sluttet bedre, end sin teamkammerat, Nick Tandy, der udgik efter en kollision i starten af heatet.

Med begge de gennemførte løb er indhøstet flere gode erfaringer, som teamet kan bygge videre på inden de næste løb på Brands Hatch 5. og 6. september