Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Alle mand på podiet

Advan Cup 
14/08/09 

Efter en al for lang sommerferie, kører racer cirkusset igen. Havdrup Motorsport var den 9. og 10. august på Padborg Park for at deltage i 9. og 10. afdeling i Danmarksmesterskabet i Gruppe N 2000 også kaldet Advan Cup.
 

Havdrup Motorsport der allerede efter de to første afdelinger desværre blev reduceret til en enkelt bil pga finanskrisen, var til dette løb igen fuldtallig. Jesper Sylvest, som nok er kendt af de fleste, da han bl.a. var den første mester i DTC klassen i 1999 samt mangeårig deltager og vanevinder i div. andre klasser, havde en enkelt friweekend som blev brugt på fornuftigste vis sammen med teamet fra Havdrup Motorsport. Normalt bruger Jesper sin sparsomme fritid på at hjælpe sønnen i hans meget succesfulde gokart karriere, men havde altså fået mulighed for at deltage med Havdrup Motorsports anden bil. Hele teamet så meget frem til dette, og ud over at håbe på et godt resultat for Jesper håbede man selvfølgelig også at Jespers tilstedeværelse kunne være en hjælp til Peter i kampen om det endelige mesterskab.

I weekendens træning samt i tidtagningen var der ingen tvivl. Peter var den eneste der formåede at køre under 1.10 og derved også klart den hurtigst, og allerede her blev der sat 3 gode point ind på kontoen for pole position. Jesper blev henholdsvis nr. 4 og nr. 6 og viste at han og teamets 2. bil også er fuld konkurrencedygtig.

Heat 1
Peter startede først som følge af sin pole position, og det var reelt kun i første sving der var kontakt til det øvrige felt. Resten af heatet blev på fornemste vis kontrolleret fra front. Jesper startede som nummer 6, men lavede i første sving et flot sats som gav pote. Alle trækker ind og der bliver lidt tumult. Jesper trak på ydersiden og kommer rund om det første hjørne som nummer 4. Denne position holdt han resten af løbet uden den store dramatik.


(Foto: Havdrup Motorsport )

Heat 2
Da man i Advan Cup vender startrækkefølgen for de første 6 i heat et, skulle Havdrup Motorsports biler starte som nr. 3 (Jesper) og nr. 6 (Peter). Efter starten avancerer Peter til 5 pladsen. I et forsøg på at udbremse køreren på førstepladsen ryger Kim Lund ud af banen for enden af langsiden og pludselig er Jesper 2’er og Peter 4’er.


(Foto: Havdrup Motorsport )

Selv om Jesper flere gange er helt oppe på siden af den førende bil, lykkedes det desværre ikke at komme helt forbi, med Havdrup Motorsport bliver igen repræsenteret på podiet med den flotte anden plads til Jesper.

Weekendens resultater bevirker at Peter Olsen avancerer til en generel 2 plads i mesterskabet. Jagten på førstepladsen sættes allerede ind i weekenden 22+23 august hvor de næste to afdelingen afvikles på Jyllandsringen.

Afslutningsvis en lille historie fra hverdagen i klassen. Inden weekendens løb blev Peter Olsen ringet op af en af konkurrenterne. Denne mente at have set, at teamets anden bil, som Jesper Sylvest skulle køre i, hvis nok manglede nogle kryds i sikkerhedsburet. Dette havde konkurrenten hørt ville blive checket til den kommende løb på Padborg Park, og konkurrenten syntes derfor lige så godt at teamet kunne ordne dette hjemmefra, så man ikke skulle til at udbedre dette lige før løbet, med det stress som en sådan situation giver. En flot gestus som viser at der trods den benhårde konkurrence i klassen, stadig er et godt sammenhold og at plads og overskud til at hjælpe hinanden.
P.S. Konkurrenten var altså ikke hvem som helst, men faktisk klassen p.t. førende kører David Falch.

Havdrup Motorsport
MRJ


Læs mere om:
  • Jesper Sylvest
  • Peter Olsen
  • Havdrup Motorsport
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Advan Cup
  •