Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

James Thompson sikrede ny sejr

Danish
Touringcar
Challenge 

12/08/09 

- til Hartmann Honda Racing på Padborg Park
For tredje weekend i træk triumferede Hartmann Honda Racing i Danish Touringcar Championship, da James Thompson gennem hele weekenden på Padborg Park var feltets klart hurtigste mand og blev belønnet med to førstepladser. En i det indledende kvalifikationsheat og en i finalen, hvilket udbyggede englænderens mesterskabsføring yderligere.
 


James Thompson udbyggede sin mesterskabsføring med ny sejr.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”På James konto var der fuldt hus, men vi må også tilstå, at James var heldig,” fortæller teamejer Hans Hartmann. ”Da han kom tilbage til pitten fra finalen, kunne vi se, at der manglede et stykke af fælgen på det bageste hjul, efter at han og Henrik Lundgaard havde ramt hinanden. Det var kun nogle ganske få millimeter af gummiet, der havde kontakt til fælgen, så det kunne være gået galt.”


Atter kunne James Thompson hæve den store pokal i vejret.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Mens James Thompson var den store triumfator på Padborg Park, regnede uheldene ned over Per Poulsen, som måtte udgå af to af søndagens tre løb, hvilket var medvirkende til, at han mistede føringen i privatkørernes mesterskab.

”Det var bare en weekend, der var opad bakke,” kunne Per Poulsen bagefter konstatere. ”Tidtagningen var jo ikke optimal, men min weekend blev totalt ødelagt af det første heat, hvor jeg måtte udgå med en utæt køler på grund af de sammenstød, der skete i starten.”

”Andet heat var sådan set okay, for vi ligger, hvor det ser fornuftigt ud, indtil jeg får problemer. Jeg tror, at det er fordi jeg ligger for tæt på Nykjær, så jeg ikke får nogen køling på mine bremser, og det går bilen simpelthen ned på. Om det er dumt eller ej, ved jeg ikke, men jeg får så meget mere udgangsfart ud på langsiden i forhold til Nykjær, så jeg prøver at bremse mig udenom ham for enden af langsiden. Det gør desværre så, at jeg kommer på ydersiden, og så kommer toget jo, og det mistede jeg placeringer på. Så var de sidste omgange bare et spørgsmål om at komme igennem uden at sætte placeringer til, for der var ikke nogen bremser.”


Per Poulsen gennemførte kun et af søndagens tre løb.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Også finalen endte med buler til Per Poulsen, som atter måtte indkassere en nulscore.
”I finalen blev jeg bare sat af og røg hen over græsset og så var det slut,” fortæller han. ”Mekanikerne prøvede på, om vi kunne fikse det, så vi kunne komme ud at køre tilstrækkeligt med omgange til at score points, men det kunne vi ikke nå.”


Denne ublide medfart endte Per Poulsens søndag.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”Jeg synes, at det var synd for Per, for han havde vist rigtigt gode takter hele weekenden,” slår Hans Hartmann fast. ”At man kun er femmer i kvalen, er en bagatel, men man kører lidt hårdt i de første sving. Det er pissefarligt og skide dyrt, og det er så ærgerligt. Man ødelægger weekenden for nogen og ikke for andre, så det er lidt utur.”


(Foto: Jeppe Rimmen)

Næste gang Hartmann Honda Racing skal i aktion er om mindre end to uger, hvor det traditionsrige Grand Prix køres på FDM Jyllandsringen.

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Per Poulsen
  • Hartmann Racing
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •