Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Fremskridt og buler for Team Telesikring Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

11/08/09 

Joachim Stephansen havde sin hidtil bedste weekend som DTC-kører, men begge biler fra Team Telesikring Racing kom desværre hjem fra Padborg Super Prix med buler.
 


(Foto: Jeppe Rimmen)
Weekendens DTC-afdeling på Padborg Park var den første, hvor Joachim Stephansen havde haft mulighed for at forberede sig ordentligt i form af en testdag inden løbet. Det betød, at Team Telesikring Racings yngste mand ikke begyndte weekenden på bar bund, men havde noget at bygge videre ud fra, da han for alvor skulle i konkurrence.

- I finalen kom jeg endelig på podiet i privat cuppen, og det var virkelig en forløsning, siger Joachim Stephansen, som i de foregående DTC-afdelinger lige præcist er sluttet udenfor top tre blandt privatkørerne.

- Det har været min bedste weekend. Ikke nok med at komme på podiet, men det var også godt, at farten var ved at være der, og jeg er konkurrencedygtig med de andre BMW’er, så det har været en positiv weekend. Jeg har lært at lave nogle overhalinger og klare presset.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Også i det generelle resultat formåede Joachim Stephansen at være med fremme. I konkurrence med profferne blev det til en sjetteplads i det første løb efterfulgt af to niendepladser.

Joachim Stephansen blev topscorer
- Min søndag forløb positivt i grove træk, for til morgentræningen havde vi fundet mere fart og hele weekenden igennem blev jeg hurtigere og hurtigere. Jeg var oppe at være sjettehurtigst og var bedste BMW i opvarmningen, siger Joachim Stephansen.

- Vi har arbejdet meget på opsætningen af bilen. Det er en kamp for at følge med forhjulstrækkerne i klassen, så vi kæmper og kæmper for at finde det, der skal til. Jeg prøver nogle andre ting end John, for vi har ikke den samme kørestil. Det har vist sig, at det går bedre, når jeg prøver noget andet.

Joachim Stephansen endte weekenden med at blive topscorer for Team Telesikring Racing, men medvirkende hertil var også en række uheld, som eliminerede John Nielsen i det første heat.

- Det var et uheldigt løb. Per Poulsen sover lidt, så jeg kører inden om, og da jeg bremser, får jeg et puf bagfra af ham, som havde fået et puf af Joachim, som havde fået et af Tom Pedersen, da hans fod smuttede fra bremsepedalen. Jeg kunne ikke nå at stoppe, så jeg ramte Henrik, som skubbede Jason af banen, fortæller John Nielsen.

John Nielsen elimineret fra første løb
- Jeg kører en ganske almindelig linie igennem det næste sving, men jeg får et lille puf af Jens Møller på bagskærmen. Der skal så lidt til, for at den går sidelæns. Så kom hele feltet, og så sagde det smak. Det var meget irriterende.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Men selv om John Nielsen ikke var blevet gjort ukonkurrencedygtig i søndagens første løb, føler han alligevel ikke, at Team Telesikring Racing kan kæmpe med om sejrene.

- Vi kan bare ikke følge med, slår han fast. – Vi kan køre så stærkt, vi kan med vores biler, men vi kan ikke komme derop, hvor de andre er. Der er to Chevroleter og to Hondaer, og dem kan vi ikke røre. Den baghjulstrukne bil er ude af dette års mesterskab, og så kan vi slås om resten, og det foregår nede i midterfeltet, hvor det kan være svært at gøre sig gældende, og hvor der også vanker buler.


(Foto: Jeppe Rimmen)

I det samlede mesterskab er John Nielsen nummer ni, mens Joachim Stephansen indtager 11. pladsen. Joachim Stephansen er tillige på en fjerdeplads i privatcuppen, hvor han er få points fra køreren på tredjepladsen.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Joachim Stephansen
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Telesikring Racing
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •