Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Algarve, men ingen badeferie for Bakkerud

Le Mans
Series 

10/08/09 

Christian Bakkerud så i sidste weekend virkeligt frem til at køre på den spændende Autodromo Algarve bane. Audi R10 TDi er en magtfuld sportsvogn, bygget til Le Mans. Men kræfterne fra V12 TDi motoren betød at Team Kolles overraskede alle med et stærkt løbssetup og stærke omgangstider.
 

Starten gik fra en sjetteplads som den hurtigste Team Kolles R10, og så var scenen sat til et godt løb. Men snart skulle det vise sig, at heldet ikke var med den danske racerkører. En kollision med en anden bil betød, at løbet endte med at Bakkerud udgik. Men som det så ofte er, så viste det sig at der altid er en positiv historie at fortælle.


(Foto: motioncompany)

”Løbet så virkeligt lovende ud for os, ” forklarer Christian. ”Banen så i starten ikke rigtigt ud til at være en sportsvognsbane, og i det hele taget ikke en bane for R10. Men efter træningen og kvalifikationen, så havde vi fundet et stærkt setup. I starten af løbet viste vi vores styrke, indtil jeg blev ramt af en anden bil. Lige før kollisionen kørte jeg nogle af de hurtigste omgangstider i teamet. Så det var meget uheldigt, og vi måtte bruge 38 minutter på reparationer i pitten.”

“Da vi så nåede ud igen, klatrede vi fra bunden af resultattavlen op til en syvendeplads. Men så brød gearkassen sammen. Så var det slut for os! Jeg ved at teamet undersøger problemet i øjeblikket, for at analysere hvad der gik galt. Vi har aldrig haft det problem før, og jeg er overbevist om at teamet vil løse problemet før det næste løb.”

”Vi var langt stærkere end forventet. Vi var på vej på podiet. Spa og Barcelona var hårde løb for os. Men efter Le Mans, lærte teamet en masse om setuppet. Vi viste det på Algarve, og vi ser virkeligt frem til Nürburgring og Silverstone.”

“Grundlæggende har vi vind i sejlene. Det begynder at se virkeligt fornuftigt ud. Jeg er overbevist om, at vi vil slutte sæsonen i top. Teamet har virkeligt fortjent det.”

Det næste løb for Christian bliver DTM løbet på Nürburgring den 16. august.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Portimão
  • 02/08/09 - Portimão - Le Mans Series
  •