Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Imponerende resultat til Jan Magnussen ved Corvette debut

ALMS 
09/08/09 

American Le Mans SeriesJan Magnussen og holdkammerat amerikaneren Johnny O’Connell sørgede for, at Corvette Racing fik en imponerende debut i GT2 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie, da de sluttede på en flot andenplads i det hårde felt ved løbet på Mid-Ohio.
 

Flot hjemmearbejde fra Corvette Racing sikrede, at deres nye Corvette C6.R var konkurrencedygtig fra starten. Dermed kunne de straks tage kampen op med Porsche, Ferrari, BMW, Ford og Panoz i en klasse, der har ry for at være hård og meget tæt kørt.


Jan Magnussen på vej mod flot andenplads i debutløb
(Foto: Richard Prince GM)

Jan Magnussen startede den nye bil fra tredje startposition, men allerede på første omgang passerede han Ferrarien foran ham. Løbet blev afviklet på en lettere våd bane, med få lette regnbyger undervejs. Kun få tiendedele sekund adskilte Jan Magnussens tider i forhold til den førende Porsche, men frem for at risikere for meget, så valgte Jan Magnussen, og senere Johnny O’Connell, at være knapt så aggressive i debutløbet og i stedet forsøge at holde det flotte resultat. Da løbet blev flaget af efter 2 timer 45 minutter var de 21 sekunder efter den vindende Porsche med Bergmeister og Long. På tredjepladsen kom BMW med Müller og Milner, der overhalede Corvette teamets anden bil med Gavin og Beretta kun 4 minutter før afslutningen. Gavin og Beretta var hele løbet involveret i masser af dueller i den tætkørte GT2 klasse. Således lå de i en lang overgang i en gruppe på fem biler, der kun var adskilt af et par sekunder.


Jan Magnussen og Johnny O'Connell på podiet
(Foto: Richard Prince GM)

”Det er en andenplads, jeg er glad for” sagde Jan Magnussen, der ellers er kendt for kun at samle på sejre, efter løbet. ”Bilen kørte rigtig godt og er nem at presse. Det var fedt, at køre ræs i et felt, der ligger så tæt. I forhold til GT1, så skal man i GT2 virkelig være opmærksom når prototyperne kommer. Det er sværere end det var i GT1. Her skal man tænke sig godt om, passe på man ikke er for aggressiv, men til gengæld så var vi helt sikkert alt for forsigtige. Men det var vigtigt for os, at få bilen hjem og samle noget erfaring med den. At vi så kan køre en andenplads hjem i vores første løb med den, det er mere end vi havde drømt om. Det er så fedt, at kunne give sådan et resultat til alle gutterne i teamet, der har arbejdet på den her biler i rigtig, rigtig mange måneder”.

Næste løb i GT2 Corvetten køres i næste weekend på Road America. Inden da, skal Jan Magnussen dog en tur til Nürburgring, hvor han skal teste en Corvette C6 ZR1, den bil som GT2 raceren har form efter.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Mid-Ohio
  • 08/08/09 - Mid-Ohio - ALMS
  •