Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

2009 - mit år!

CHGP 
08/08/09 

CHGPJa det lyder måske lidt forkert i disse økonomiske krisetider at sige det, men det kommer sig af at i slutningen af 2008, hvor jeg en aften var ude ved min mor og få noget dejligt mad, begyndte vi at snakke om hvor svært det hele var at finde sponsorer m.m. til motorsporten.
 

Team Essex havde jo lige lukket hele teamet ned, og derfor var jeg på udkig efter et nyt team at køre for.

Der var også stor interesse for mig, men problemet var at alle teams ikke selv kunne skaffe det fornødne budget for at kunne betale mig for at køre.

Faktisk skulle jeg selv komme med nogle penge for at kunne komme ud at køre hvilket jeg hverken havde lyst eller mulighed for, selvom at nogle af de teams der tilbød mig et sæde var store top teams i både USA og Europa.

Det gjorde mig selvfølgelig frustreret ikke at vide hvad 2009 skulle bringe for mig med hensyn til min sportslige karriere.

Det fik mig helt til at tænke tilbage på de hårde tider tidligere i min karriere hvor jeg hvert år skulle kæmpe for at finde budget til at komme ud at køre og sjældent vidste om det lykkedes eller ej før januar-februar, og hvor godt jeg enlig har haft det i den tid jeg har været hos Team Essex.

Nu er min mor et meget positivt menneske og derfor begyndte hun også at snakke om de positive ting der skulle ske i 2009 i stedet for.

F.eks. jo at jeg skulle giftes med min dejlige kæreste og at det jo også var meget vigtigere end hvad jeg kom ud at køre i.

Hvilket jeg jo kun kunne give hende ret i.

Men hun sluttede nu hele samtalen af med at sige at det med at finde et sæde til 2009 nu nok skulle lykkes da det nu altid plejede at lykkedes for mig.

Faktisk var hun ret sikker på at hele denne lidt svære periode ville komme mig til gode og at det i den sidste ende ville ende med noget meget bedre end jeg næsten turde håbe på.

De sidste ord hun sagde inden jeg gik ud af døren var: "Du skal ikke bekymre dig for meget, for jeg er sikker på at 2009 bliver dit år."

Ja endnu engang kan jeg jo kun sige at du havde ret mor... For de to største ting der er sket i mit liv er sket i 2009.

Jeg er blevet gift med den dejligste pige i hele verden og jeg har vundet Le Mans.

Efter en lille sommer pause der er blevet brugt på at forberede samt holde vores bryllup, så er anden halvdel af sæsonen nu gået i gang.

Sidste weekend var jeg i København for at køre Copenhagen Historic grand Prix i Fælledparken i en Porsche RS Spyder 550 fra 1955, eget af tøjfirmaet State of Art.


(Foto: casperelgaard.dk)

Det var virkelig en stor oplevelse. Man kan egentlig godt sige at det var en tidlig forløber for den Porsche RS Spyder jeg vandt på Le Mans med i år, hvilket jo gjorde hele oplevelsen endnu større.

Oven i det kørte jeg også med i den Royale Pro/Am i en BMW 2002 fra 1971 sammen med Claus Søgaard fra Århus der ejede bilen.

Desværre er ikke alt guld og grønne skove. I Team FDM Motorsport har vi desværre mistet to sponsorer pga. de økonomiske problemer vi desværre alle skal kæmpe med, og derfor har jeg været nødsaget til at springe næste DTC løb over, som der køres på Padborg Park i den kommende weekend. Jeg har allerede mistet et løb, da første afdeling af DTC blev kørt sammen tid med at jeg var med Team Essex på Spa at køre et Le Mans Serie løb (som vi vandt) og derfor har jeg ingen chance i kampen om mesterskabet, hvorimod Jens Møller ligger og kæmper om DTC Privat Cuppen.

Så valget af hvem der skulle stå over var ikke svært at tage.

Men jeg vender tilbage næste gang der er DTC på Jyllands Ringen d. 22.-23. august hvor årets største og mest prestige fulde løb køres.

- Husk at tilmelde jer min SMS service hvor jeg løbene vil opdatere jer via SMSér fra Le Mans og de fremtidige løb.

Vind mine Le Mans kører-handsker - der trækkes lod blandt SMS deltagerne om mine originale Puma handsker som jeg kører med under Le Mans.

Fortsat god sommer til jer alle!

De bedste hilsner

Casper Elgaard


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Team Essex
  • Team FDM Motorsport
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  • 09/08/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS