Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Ib kører i Fårvang for 24. gang

Rally Sprint 
06/08/09 

Det er 24 år siden Ib Kragh for første gang kørte Rally Sprint i Fårvang. Det gør ham til en af de mest hyppige deltagere i racet. I år, køres løbet for 30 år.
 

På de 30 år der er gået siden starten på den traditionsrige Rally Sprint i Fårvang, har både området og banen ændret karakter i en sådan grad at der ikke umiddelbart kan dragen mange sammenligninger mellem dengang og nu. Med årene er løbet blevet et af landets største af sin art, og samler genre 10-12.000 publikummer.

Gennem de 24 gange Ib har deltaget, er det blevet til flere sejre, og det er da også det som står højest på ønskesedlen til dette års race. ”Vi kommer med ny bil, Puntoen skal med for 1. Gang, men det gør jo ikke nødvendigvis ambitionerne om en plads i top 3, og helst på toppen af podiet, hen på aftenen, men jeg ved også at det ikke bliver nemt, før en stor del af de andre deltagere har nok lige samme holdning”, griner Ib.

I år deltager 2 moderne S2000 biler, Chr. Jensen i Peugeot, og Ib i FIAT, men mindst 5-6 deltagere har potentiel vinder chance. Banen er ret smal og snæver og det kan sagtens være til fordel for de mindre S1600 biler, hvor bl.a. Brian Madsen har vist sig særdeles stærkt kørende. Fra Norge, kommer et par potente Ford Focus WRC biler, og de norske deltagere, bliver bedre og bedre til at køre asfalt prøver, så de kan også vise sig som bejlere til podiet.

”Før vi kører til Fårvang, skal vi lige have kørt lidt test på bilen for at sikre den er i top form, men jeg er nu ikke indstillet på at oversatse. Det er fint at vinde i Fårvang, men med kun 3 uger til DM. Skal bilen altså gerne med hjem i eet stykke. 20 point i DM er vigtigere”, smiler Ib.

Det er fredag d. 7. Kl. 17:00 det hele starter i Fårvang, og der er mange gode grunde til at møde op og kigge med. Der er masser af flotte biler og motorcykler, udstillet og underholdning i pausen.

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • IK Rally Racing
  • Fårvang
  • 07/08/09 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: