Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Gerne mere Formel 1 i WRC

Formel 1 
06/08/09 

I de kommende år kan der komme en større udveksling mellem WRC og Formel 1. Det er set et par gange nu, og senest har det især været Kimi Raikkonen der har trukket overskrifter ved at have deltaget i det finske rally. Men det kommer nok også til at gå den anden vej. Det er stort set en offentlig hemmelighed at Sebastien Loeb kører årets sidste Formel 1 Grand Prix.
 

Rygterne om Loebs entre i Formel 1 har været undervejs længe og det er stort set en offentlig hemmelighed at den suveræne franske kører står over for debut i Formel 1. Det er endda så kendt at WRCs promoter ligefrem taler om det som et faktum. Han håber at den nuværende trend vil fortsætte, eftersom det sætter øget fokus på WRC som ellers har været noget fattigt på opmærksomhed eftersom flere fabriksteam har trukket sig fra VM serien.

"Jeg synes det er fantastisk at se så meget interesse fra Formel 1 i WRC," siger Simon Long der arrangerer WRC serien. Og han er også glad for at se det går den anden vej. "At se Loeb teste sig op imod de bedste i Formel 1 i Abu Dhabi senere på året, og det samme den anden vej i Finland, er det godt sammenligningsgrundlag for de to mesterskaber," siger han. På tværs af de to serier, som dog på stort set alle område er som nat og dag, er det dog de absolut bedste der kører med, og i det bedste materiel.

Flere andre kørere i Formel 1-feltet har udtryk interesse for at prøve sig selv af i WRC regi. En af de kørere der har formået at kombinere bane- og rallysport har været en anden franskmand, Stephane Sarrazin. Han kørte i sin tid Formel 3000 og var inde omkring Formel 1, inden han kastede sig over rally. Han kørte også Le Mans i år for Peugeot, så spørgsmålet er om fremtidens racerkører kan kombinere det med succes.

Benji

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Sebastien Loeb
  • Stephane Sarrazin
  • Yas Marina Circuit
  • 01/11/09 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •