Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Jan Jespersen er klar til at genoptage kampen

Super
Challenge 

07/08/09 

MC-Basen Super ChallengeDen regerende mester er med i Super Challenge-feltet på Padborg Park
Jan Jespersen, Herlev, er regerende mester i den Road Racing-klasse, der følger Danish Touringcar Championship rundt på de danske racerbaner. Men efter en flot 2008-sæson har han haft et svært titelforsvar, som led et alvorligt knæk ved forrige afdeling, hvor han styrtede voldsomt.
 

Super Challenge-mesteren bliver dog at finde i feltet, når han i weekenden genoptager forsvaret af titlen overfor rivaler som Steven Tirsgaard, Give, Thomas Harding, Slagelse, og Kim Phillip, Morud.


Jan Jespersen er tilbage på sin Honda ved weekendens Super Challenge-løb på Padborg Park efter et voldsomt styrt for seks uger siden.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har da haft det bedre,” siger Jan Jespersen om sin aktuelle form forud for løbene på Padborg Park.
”Det styrt var lidt en hård tur. Jeg havde slået hovedet, så der gik næsten to uger, inden jeg kunne orientere mig. Jeg har været ude at teste en enkelt gang, og der gjorde det ondt, for kravebanet er ikke groet helt sammen endnu.”

Jan Jespersen vandt sidste år syv løb på vej mod sit mesterskab, og i år er det blevet til tre sejre – præcist lige så mange som den mesterskabsførende Steven Tirsgaard. Men mesteren har ikke forventninger om at komme til tops i weekenden.

”Jeg kommer med et håb om at få så mange points som muligt. Selvfølgelig kommer man for at vinde, men man skal også være realistisk,” indrømmer Jan Jespersen.

”Jeg var slet ikke i asfalten sidste år, og det var jeg stolt af. I år er jeg faldet af to gange. Dels det voldsomme styrt her, dels det første løb i år, hvor jeg skulle overhale en anden kører med en omgang. Gennem årene er det da blevet til en hel del styrt. Hvor mange det egentlig er blevet til, har jeg ikke tal på.”

Uheldet kom på et tidspunkt, hvor Jan Jespersen var i tæt duel med Steven Tirsgaard, og selv om Jan Jespersen måtte i asfalten, blev han noteret for en andenplads, da man ved løbsafbrydelsen førte stillingen tilbage til omgangen inden uheldet. Dette betyder, at Jan Jespersen fortsat er på andenpladsen i kampen om årets Super Challenge-titel.

Men det er ikke det eneste held i uheldet, som mesteren har haft.
”Jeg var heldig, at det var lige op til sommerferien, at uheldet skete, så jeg har fået maksimum hvile, hvis man absolut skal styrte så voldsomt midt i en sæson,” konstaterer Jan Jespersen.

”Jeg har været heldig ved, at sæsonen i år er sådan indrettet, så vi kan smide nogle løb væk i det samlede regnskab, så det er til min fordel. Det er også godt, at man ikke behøver at fedtspille, men jeg vil nok koncentrere mig om at gennemføre og så prøve at få så mange points som muligt.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Jespersen
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Super Challenge
  •