Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Tidligere DTC-kører vender tilbage til Advan Cuppen

Advan Cup 
07/08/09 
Yokohama

Jesper Sylvest deltager i standardvognsklassen efter 11 års fravær
Gennem årene er der utallige kørere, som har brugt Advan Cuppen som springbræt til en debut i Danish Touringcar Championship, og gennem tiden er der også flere kørere, som er gået den modsatte vej. Men ved den kommende weekends Padborg Super Prix kan man blive vidne til et comeback til Advan Cuppen for en tidligere DTC-kører, der sidste gang optrådte i klassen tilbage i 1998!
 

Det er Jesper Sylvest, Jægerspris, som efter 11 års fravær vender tilbage til klassen, hvor han gennem det mest af halvfemserne hørte til blandt topkørerne. Ved weekendens løb stiller han til start i den Peugeot 307, som Peter Olsen, Havdrup, deltog med sidste år.


Sylvest (tv) stiller op i Peter Olsens 2008-bil ved Padborg Super Prix i weekenden.
(Foto: Havdrup Motorsport)

”Det var helt tilfældigt, at jeg kom ud i det,” fortæller den tidligere DTC-kører om sit comeback. ”Peter og jeg talte sammen om en bilhandel, hvor Peter så spurgte, om ikke jeg skulle ud at køre i hans anden bil. Inden jeg besluttede mig for det, kørte jeg en testdag, og den gik godt, og det var da vigtigt, for man skal ikke ligne en klovn, når man kommer ud at køre.”

Med en enkelt undtagelse har Jesper Sylvest deltaget i Danish Touringcar Championship i alle årene fra 1999 til 2008, men inden da, var det i gruppe N National – som Advan Cuppen hed dengang – at han slog sine folder.
”Jeg har ikke kørt i klassen, som den er nu, men den svarer jo til det, som jeg tidligere har kørt,” forklarer veteranen, som føler sig godt forberedt.

”Jeg har været på Padborg Park for at funktionsteste bilen, og der fandt vi nogle børnesygdomme, som vi har fået løst. Der var lidt med motoren, som blev for varm, og lidt med gearkassen, som drillede. Vi fandt også et set-up med støddæmpere, så jeg fandt hurtigt melodien i testen, og jeg ville ikke stille op, hvis ikke der var en chance for at være med.”

I Danish Touringcar Championship vandt Jesper Sylvest det første mesterskab, der blev udskrevet, mens han også sikrede sig en sejr i privatkørernes DTC Cup. I den daværende gruppe N National blev det aldrig til noget mesterskab, men flere gange var han med i kampen om titlen. Første gang var i 1993, hvor han blev toer efter Jørgen Weinreich, Hammel, og det samme gjorde sig gældende i 1997 og 1998. Her var det dog Lars Vendelbo, Hadsten, og Michael Schröter, Grindsted, som tog titlerne for næsen af veteranen.

”Jeg har egentlig ikke tiden til at gøre comeback, for nu er det i stedet min søn Nicolai, der kører gokart, og det er det, jeg bruger mine weekender på,” siger Jesper Sylvest. ”Men det bliver sjovt at komme ud at køre alligevel.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jesper Sylvest
 • Peter Olsen
 • Havdrup Motorsport
 • Padborg Park
 • 09/08/09 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS