Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

2006-vinderen tilbage i Tvilum-Scanbirk Rally Show

Rally Sprint 
05/08/09 

Det er mange af de helt store danske bilsportsprofiler, som pryder listen over vindere af Tvilum-Scanbirk Rally Show, hvor 30 års jubilæumsudgaven finder sted på fredag i Fårvang mellem Viborg og Århus. Igennem halvfemserne og ind i starten af det nye årtusinde var det folk som rallyeuropamesteren Henrik Lundgaard, Hedensted, og Le Mans-vinderen Kristian Poulsen, Padborg, som vandt det populære rallysprint i deres firhjulstrukne fartmaskiner.
 

Men løbet er i de senere år også blevet vundet af kørere, som har haft langt færre hestekræfter at råde over, og en af dem, Martin Johansen, Vejen, vender tilbage til løbet efter et par års fravær.

”I år skal jeg banke Brian Madsen og alle de andre,” siger manden, som tog en overraskende sejr i 2006-udgaven af løbet, da himlens sluser pludselig åbnede sig midt under finalen. ”Sidste gang vi vandt, vandt vi jo på grund af regnvejret, men dengang var det også primært forhjulstrukne biler, vi kæmpede imod. Nu vil regn være en fordel for firhjulstrækkerne i feltet, så det skal helt klart ikke regne i år…”


2006-vinderen Martin Johansen er tilbage i Tvilum-Scanbirk Rally Show, men det bliver bag rattet af en Suzuki Swift.
(Foto: Morten Alstrup)

Da Martin Johansen vandt Tvilum-Scanbirk Rally Show for tre år siden, skete det bag rattet af en Opel Corsa Super 1600. Siden da er han skiftet til en Suzuki Swift Super 1600, og med den har han i de sidste to år deltaget i bl.a. det tyske VM-løb Rallye Deutschland, hvor et datosammenfald dog har forhindret ham i at forsvare sejren fra 2006. Indtil nu.

”Min nye Suzuki Swift er som skabt til sådan en bane som den i Fårvang, og vi vil ydermere sætte bilen op med en lav gearing, så den rigtigt passer til banen,” forklarer Martin Johansen.

”Swiften er bedre end min Corsa fra dengang, for der er tale om en ny udgave af Super 1600-bilerne, som er gjort 4 centimeter bredere, og så er der blevet udviklet på den siden, så den er fuldt opdateret. Megen af den udvikling, der er sket på min bil, er blevet foretaget for at gøre den i stand til at køre bedre, når det er ujævnt, men det er jo ikke så ujævnt i Fårvang, så Brian Madsens lille Peugeot, som er mere end 10 år gammel, er stadig en trussel for os.”

Men det er ikke kun vinderen af de to seneste udgaver af Tvilum-Scanbirk Rally Show, Martin Johansen frygter.

”Vi har aldrig haft sådan en konkurrence, som vi har nu med de Super 2000-biler, som vi har i feltet, og for dem er sådan en bane som den i Fårvang guf, så det bliver svært at vinde generelt,” vurderer Martin Johansen.


Hele det danske Suzuki Motorsport-team kommer til start i Tvilum-Scanbirk Rally Show, hvor Martin Johansen får følgeskab af Anders Lysen og Kenneth Lund Madsen.
(Foto: Morten Alstrup)

”Super 2000-bilerne er hurtige på industriprøverne, hvor der er masser af vinkelsving, hvor der skal accelereres. Vi har selvfølgelig en lidt lavere vægt i vores bil, så vi burde kunne bremse lidt senere, men de har til gengæld nogle bredere dæk, end vi har, så de kan stå bedre fast. Så det kommer nok til at gå lidt op.”

Kjellerup og Omegns Motorklub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Martin Johansen
  • Fårvang
  • 07/08/09 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: