Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Peugeot Sport Dealer Team Danmark klar

Rally Sprint 
06/08/09 

- til hård sekunddyst i Fårvang på fredag
Det bliver lige på og hårdt, når Peugeot Sport Dealer Team Danmark tager hul på anden halvdel af årets rallysæson. Ikke siden Christian Jensen/Søren Tøndborg fra Ans/Kjellerup sikrede teamet en sejr i et DM-rally i juni, har holdet med de to lynhurtige Peugeot 207 Super 2000-biler været i aktion. Men på fredag går det atter løs. Her stiller man op i Danmarks mest traditionsrige rallysprint, som finder sted i Fårvang mellem Viborg og Århus.
 

”Vi skal være klar fra første heat, og det er vi også,” forsikrer Christian Jensen forud for løbet, som starter klokken 17. ”Der er først tre heats, der skal bestemme, hvilke 20 kørere der kommer i den afgørende finale, så der er ikke plads til at være afventende og se tingene an. Der skal gives gas fra start.”

Christian Jensen har deltaget i løbet adskillige gange før, hvor hans sit hidtil bedste resultat har været en tredjeplads i 2006. Men selv om han kommer med en frisk DM-sejr i bagagen, forventer han ikke, at årets løb bliver let.
”Favoritterne må være Ib Kragh og Brian Madsen med deres mindre biler,” vurderer han. ”Der er også tilmeldt to WRC-biler fra Norge, og det gør da bestemt ikke tingene nemmere.”


Christian Jensen stiller i Fårvang op i sit første løb efter sejren i Danboring Rally.
(Foto: RaceFoto.dk)

”Afgørende for vores muligheder i løbet er også, hvor smal banen rent faktisk bliver. Den blev gjort noget bredere på et par kritiske steder sidste år, og det håber jeg også, at arrangørerne gør denne her gang, for tidligere har banen været lidt for smal.”

Peugeot Sport Dealer Team Danmarks anden Peugeot 207 Super 2000 bliver denne gang ikke kørt af dens faste chauffør Karl-Åge Jensen fra Rødkjærsbro, da han inden sæsonstart havde forpligtet sig til et familiearrangement i Sverige. I stedet bliver det teamchef Jens-Ole Kristiansen fra Sorø, der atter engang trækker i kørerdragten og tager hjelmen på for at deltage i fredagens rallysprint.


Teamchef Jens-Ole Kristiansen sætter sig bag rattet som reserve for Karl-Åge Jensen.
(Foto: RaceFoto.dk)

”Jeg håber, at det bliver sjovt,” siger Jens-Ole Kristiansen. ”Men man skal være på med det samme, for man sætter sig bare ind i bilen og skal bruge første heat på at mærke bremsepunkterne og komme ind i dem. Jeg har heldigvis kørt megen test med bilen til at starte med sidste år. Bilen kører kanon godt, så det er lige spørgsmålet, om jeg kan finde rytmen.”

Jens-Ole Kristiansen har en enkelt sejr i rallysprintet i Fårvang med bagagen. Men den er helt tilbage fra 1986.
”Første gang, jeg kørte løbet, var i en Peugeot, hvor jeg var begyndt at køre for importøren,” husker veteranen. ”Den Peugeot 205 Turbo 16, som jeg vandt med, har aldrig haft noget med en rigtig rallybil at gøre. Det var næsten en gadebil, hvor vi tunede den lidt. Vi kunne jo ikke følge fabriksbilerne, men den nye Peugeot 207 Super 2000 er en rigtig racerbil i hele den måde, den var opbygget på. Jeg har været igennem alle Peugeot-bilerne siden, og jeg var også ved at vinde et år i en 405 Mi 16, men blev vist slået med nogle tiendedele.”

Jens-Ole Kristiansen forventer dog ikke at kunne kæmpe med om de store pokaler på fredag.
”Jeg håber, at jeg bliver bedre og bedre for hvert heat,” siger han. ”Jeg vil gerne i top 10, men havde jeg kørt nogle gange i bilen, ville jeg nok sige i top 5, for der er andre gode kørere og gode biler med i feltet.”

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Jens-Ole Kristiansen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Fårvang
  • 07/08/09 - Fårvang - Rally Sprint
  •