Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari mopsede på Williams

Formel 1 
05/08/09 

Ingen test til Michael Schumacher
Ferrari forsøgte at få de andre teams til at tillade at Michael Schumacher kunne gennemføre en test i den ellers testfrie periode indtil løbet i Valencia. Umiddelbart var de fleste teams klar til at acceptere testen, og blandt andet var FOTA ude og sige ok til en test. Men så sagde Williams nej.
 

Og det er Ferrari selvsagt ikke videre begejstret for. Og de forsøger ikke at nedtone skuffelsen. "Gæt hvem der har modsat sig en test med F60'eren? Et team som ikke har vundet noget i årevis og som ikke engang forsøgte at vise noget fair play," skriver teamet på sin webside.

Reglementet foreskriver et testforbud i sommerferien, og det har været opretholdt meget stramt de sidste par år. Men med Massas skade og stand-in fra Michael Schumacher, skal man indsætte en kører der ikke har kørt dette års racer. Og der er sket en del med Formel 1 siden tyskeren forlod sporten.

Flere har henvist til at den unge spanier Jaime Alguersuari ikke fik lov til at teste sin Toro Rosso før det ungarske Grand Prix. Her melder Ferrari at det var de klar til at acceptere. Spanierne fik dog ingen test.

Frank Williams er iskold overfor de italienske frustrationer. "Williams ser ikke nogen forskel på Alguersuaris situation og den som Schumacher er i, og føler at en afvigelse fra reglerne vil kunne danne præsedens for fremtiden," siger teamchefen. Og sender samtidig en stikpille videre til italienerne. "I en lignende situation ville Williams uden tøven benytte sig af dets nuværende testkører." Og dem har Ferrari et par stykker af i forvejen, men...

Yderligere skal det selvfølgelig også ses af at Williams ligger tæt på Ferrari i konstruktørernes mesterskab, og derfor vil en gratis test til Ferrari kunne give dem en fordel. Og så skal man vist heller ikke glemme at Williams blev smidt ud af FOTA da forhandlingerne om 2010 sæsonen brød ud i en krig med FIA. Her valgte Williams at bryde fællesskabet med FOTA - og fik sparket anført af Ferrari! Så der ligger vist også lidt 'pay back' i Williams beslutning!

Benji

Læs mere om:
  • Michael Schumacher
  • Scuderia Ferrari
  • Williams F1 Team
  • Michael Schumacher vender tilbage
  • Schumacher tester
  •