Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nelson Piquet jr. fyret hos Renault

Formel 1 
03/08/09 

Det mange rygter på det seneste mere end har antydet ville ske, skete i dag. Renaults Formel 1 team har fyret den ene af deres kørere, Nelson Piquet Jr.
Årsagen er vel ganske tydelig - han har ikke leveret varen.
 

Nelson Piquet Jr. har fået meget kritik for ikke at have leveret varen, og nu vil Renault så ikke længere. Nelson Piquet Jr. behøver ikke mere at møde op når der skal køres Formel 1. Som erstatning for Nelson Piquet Jr. har Renault valgt den jævnaldrende test- og reservekører for teamet, Romain Grosjean.

Nelson Piquet Jr. er dog ikke bleg for at smække med døren. Og måske forståeligt idet hans manager har en dobbeltrolle. Hans manager er Flavio Briatore, som samtidigt er teamchef for Renault teamet og altså også Nelson Piquet Jr.

Nelson Piquet Jr. siger blandt andet i den pressemeddelelse han selv har sendt ud, at han på samme tid er yderst skuffet, men også lettet.
Skuffet fordi det selvfølgelig aldrig er rart at stoppe en samarbejdsaftale før tid, og lettet fordi han nu slipper for de kontroverser der tilsyneladende har været internt i teamet.

Et af Nelson Piguet Jr.s klagepunkter er forskelsbehandling. Han udtaler at han i den kontrakt han har med Renault teamet for 2009 sæsonen, skal have de samme vilkår som Fernando Alonso. Det gik ifølge Nelson Piquet Jr. galt allerede i starten af sæsonen, hvor man skulle teste 2009 modellen. Det viste sig at Fernando Alonso fik kørt dobbelt så mange kilometer i bilen som Nelson Piquet Jr. og ydermere fik den unge brasilianer sammenlagt kun 3 dages kørsel i tørvejr inden sæsonen startede.

Det mener han ikke er fair. Derfor er det svært at opnå det mål som han og Renault var blevet enige om. For i et afsnit af kontrakten står der ifølge Nelson Piquet Jr. at som modydelse for at få de samme vilkår som Fernando Alonso, kunne han nøjes med at indkøre 40 % af de point som Fernando Alonso kunne køre ind - målt midtvejs i sæsonen. Det er angiveligt dette punkt som Renault blandt andet har hæftet sig ved ikke er blevet opfyldt.

Nelson Piquet Jr. vil nu i samråd med sine andre rådgivere, deriblandt hans nok så berømte far, forberede sig på at komme videre med racerkarrieren. Om det bliver i Formel 1 eller eventuelt i sportscar racing som Piquet den yngre også har flirtet lidt med, er endnu ganske usikkert.

Dons

Læs mere om:
  • Nelson Piquet Jr.
  • Romain Grosjean
  • Renault F1
  •