Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Christian Jensen: “Ingen undskyldninger i år”

Rally Sprint 
04/08/09 

Tvilum-Scanbirk Rally Show 2009 er den store årligt tilbagevendende motorsportsbegivenhed i landsbyen Fårvang, der ligger placeret langs den trafikerede hovedvej 26 mellem Viborg og Århus. Siden 1979 er der hvert år i området blevet afviklet et rallysprint, som er gået hen og er blevet en institution i området. I de første år var der tale om en lokal begivenhed, hvor det primært var medlemmerne af den lokale Kjellerup og Omegns Motorklub, som ikke bare deltog, men også vandt løbet.
 

Siden har løbet fået ikke bare vokseværk. Det er også flyttet til industrikvarteret i Fårvang og har tiltrukket deltagere fra hele landet. Ja, årets løb har endda også en række udlændinge med på startlisten. Men når 30 års jubilæumsudgaven af Tvilum-Scanbirk Rally Show 2009 køres fredag aften, kan løbet måske få sin første lokale vinder, siden Leif Poulsen, Fårvang, vandt den sidste af sine fire sejre i 1983.

”Jeg tror ikke, at der er nogen undskyldninger i år for ikke at vinde,” siger Christian K. Jensen, Ans. Han har i de seneste mange år været fast deltager i løbet, men endnu mangler sejren i Tvilum-Scanbirk Rally Show på hans CV.


Christian Jensen føler ikke, at han har nogen undskyldninger for ikke at vinde årets Tvilum-Scanbirk Rally Show.
(Foto: Morten Alstrup)

”I dette her løb gælder det om at være der på det rigtige tidspunkt, og i år har jeg bilen, som kan vinde løbet, men jeg tror ikke, at jeg er den eneste, som vil vinde, så der bliver vist kamp om det,” siger Peugeot 207-køreren. Han indtager aktuelt andenpladsen i kampen om Danmarksmesterskabet for firhjulstrukne rallybiler, efter at han i begyndelsen af juni for første gang nogensinde vandt et DM-rally generelt. Men en sejr i Fårvang har han endnu til gode.

”Den bil, jeg kører i år, passer klart bedre til banen i Fårvang end dem, jeg har kørt med i de senere år, så jeg tror selv på, at det kan lade sig gøre,” siger Ans-køreren.

”Der skal selvfølgelig altid lidt held til, for at man kan vinde i Fårvang, men jeg tror også, at det har noget at gøre med, at der ofte er masser af konkurrenter, som kører af, og det skal vi undgå. Banen ligger godt til min bil, og det gælder om at kunne bremse sent. Men banen i Fårvang er heller ikke en, hvor der er plads til at køre sikkert, så ens chancer afgøres lidt af en blanding mellem held og hvor meget, man tør holde på. Det er meget snævert på den prøve, og jeg har aldrig før kørt en så snæver prøve med min nye bil, så det bliver også et spørgsmål om at skulle prøve sig frem.”


For to måneder vandt Christian Jensen sin første sejr i et DM-rally. Nu skal han forsøge at gentage præstationen i Tvilum-Scanbirk Rally Show.
(Foto: RaceFoto-dk)

Et kik på listen over tidligere vindere viser, at Tvilum-Scanbirk Rally Show i de seneste tre år er blevet vundet af biler, der dels er mindre end den Peugeot 207, som Christian K. Jensen kører, dels kun har træk på de to forreste hjul.

”Jeg regner helt klart med Brian Madsen i den lille Peugeot 106 som en farlig konkurrent, men også en kører som Ib Kragh med sin firhjulstrukne Fiat hører til blandt dem, jeg frygter,” lyder svaret fra Christian K. Jensen, når man beder ham nævne sine værste rivaler forud for løbet. Teamkammeraten hos Peugeot Sport Dealer Team Danmark, Jens-Ole Kristiansen, Sorø, omtaler han dog ikke.

”Jeg tror da, at han slækker speederen, så jeg kan vinde,” ler Christian K. Jensen. ”Nej, jeg tror nu ikke, at han giver sig for mig. Det er sikkert og vist. Ligesom alle de andre i løbet heller ikke vil give sig.”

Kjellerup og Omegns Motorklub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Fårvang
  • 07/08/09 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: