Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Telesikring Racing føler sig godt rustet

Danish
Touringcar
Challenge 

04/08/09 

- inden næste DTC-løb på Padborg Park, teamet testede på den sønderjyske racerbane inden det kommende løb
I den kommende weekend genoptages kampen om årets Danish Touringcar Championship. Det sker på Padborg Park, hvor den fjerde af årets syv DTC-afdelinger køres, og her vil Team Telesikring Racing naturligvis være at finde i feltet.
Som forberedelse til det kommende løb testede Team Telesikring Racing forleden på den sønderjyske racerbane.
 

- Det var en fornuftig testdag, men vejret var lidt svingende med lidt regn, så det var hverken ideelt til regn- eller tørvejrsdæk, men det gik alligevel, fortæller teamets benjamin, Joachim Stephansen.
- Det var rart også at få testet på Padborg Park, for det har vi virkelig haft brug for. Vi prøvede en række forskellige ting på bilerne, men vi nåede ikke at blive helt færdige, for der var nogle af de ting, som John fik afprøvet, som jeg ikke fik prøvet på min bil. Men det skal jeg bare have prøvet, næste gang jeg er på banen.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Er fit for fight
Også John Nielsen deltog i testen, der var hans første køretur i en racerbil efter det voldsomme exit ved den forrige DTC-afdeling.

- Bilen er blevet strøget og presset, så den er som ny igen, og jeg er også selv fit for fight, siger John Nielsen.
- Jeg synes, at vores test gik godt, og vi fik løst vores problemer, så vi tror på, at vi er godt forberedte til løbet. Om vi er helt der, hvor vi skal være, ved jeg ikke endnu, men bilen gør det, som jeg føler, at den bør gøre, og det er i hvert fald en indikation af, at den opfører sig rigtigt. Om vi er konkurrencedygtige er noget andet.

En gang tidligere i år har Team Telesikring Racing været på Padborg Park, men det har været i løbssammenhæng, så muligheden for at teste på banen har været tiltrængt. Ikke blot for teamet, men også for John Nielsen selv.

Bilen har kørt godt
- Jeg har været borte fra klassen i et år, og selv om det hele ligner det samme som dengang, jeg sidst kørte, er det nogle andre dæk, vi kører på nu, forklarer John Nielsen. – Forståelsen af bilens dæk og opsætning skal være radikalt anderledes, end dengang jeg stoppede i 2007. Med den testbegrænsning, vi har i år, har det også været sværere at komme hen til det punkt, hvor man forstår de nye dæk. Vi har måttet bruge testdagene meget forsigtigt, for vi har hele tiden skullet være sikre på at have noget brugbart med hjem.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Padborg Park er en bane, som John Nielsen tidligere har triumferet på. For præcist to år siden skrev han DTC-historie, da han på en og samme dag vandt samtlige tre løb i den afdeling, der blev kørt på banen.

Hvordan ser han chancerne denne gang?
- Det er svært at vurdere ud fra vores test, for her var vi eneste DTC-team. Vi føler, at bilerne kører optimalt, men det har før vist sig, at selv om bilerne kører optimalt, har det ikke været nok i konkurrencen med Chevrolet, siger John Nielsen.
- Vores bil vejer stadig for meget uden ballastvægt, så vores konkurrencedygtighed er til dels bestemt af, hvor meget vægt de andre teams har med. Jeg tør simpelthen ikke forudsige noget, men bilen har kørt godt, og jeg har aldrig kørt stærkere. Men om jeg er hurtig nok, får vi først at se i weekenden. Men vi tager ikke til et løb uden at tro, at vi kan gøre det.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Joachim Stephansen
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Telesikring Racing
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •