Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Hattrick i 30 års jubilæet for Rally Showet?

Rally Sprint 
03/08/09 

Fredag den 7. august 2009 skal der fejres et jubilæum i forbindelse med det årlige Fåremarked i Fårvang. Så er det nemlig 30 års siden, at første udgave af det, der i dag kendes som Tvilum-Scanbirk Rally Show, blev kørt ved byen mellem Viborg og Århus. Fra et være et mindre lokalt løb har det udviklet sig til at blive en af de helt store klassikere indenfor dansk rallysport, og et kik ned over sejrslisten viser da også, at det er et løb, som gennem årene er blevet vundet af en række af de største navne indenfor rallysporten.
 

De to sidste års udgaver er begge blevet vundet af Brian Madsen, Slagelse, og hans navn er også at finde på deltagerlisten til årets udgave af løbet. Vestsjællænderen har dermed muligheden for at blive den blot anden kører efter Leif Poulsen, Kjellerup, med et hattrick af sejre i løbet.


Sidste år vandt Brian Madsen Tvilum-Scanbirk Rally Show i denne Peugeot 106 Maxi, og kan han gentage præstationen i år, vil det udløse blot det andet hattrick i løbets historie.
(Foto: Morten Alstrup)

”Det ville være skægt at kunne skrive sig ind i historiebøgerne på den måde, men når det er sagt, er jeg også glad for de to sejre, jeg har fået,” siger Brian Madsen, der i de seneste to år har vundet bag rattet af en mindre Peugeot 106 Maxi. ”Et hattrick vil være skægt at lave, specielt som ’under dog’. Det er aldrig lige så sjovt, hvis forventningens pres ligger på en, og alle siger, at man skal vinde. Sådan er det ikke med min 106er. Så er det ikke pinligt, hvis jeg ikke vinder.”

”Men jeg stiller selvfølgelig op for at vinde og for at give gas. Jeg er også så realistisk, at dette bliver det sværeste år, for med de Super 2000-biler, som er i årets felt, og som reelt er bygget til sådan en hastighedsprøve, bliver det rigtigt svært.”

Også i år kører Brian Madsen i den lille, men agile Peugeot 106 Maxi. Den har hverken firhjulstræk, turbomotor eller en masse hestekræfter. Den er med andre ord rallysportens svar på humlebien, som ifølge teorien ikke kan flyve, men gør det, fordi den ikke ved det. På papiret er det da også nogle andre kørere end Brian Madsen, der er favoritter forud for årets Tvilum-Scanbirk Rally Show 2009.

”Jeg tror, at det bliver ordentligt vanskeligt mod de Super 2000-biler, som er i feltet år,” vurderer Brian Madsen. ”De kører jo godt, og jeg ved det selv fra sidste år, hvor jeg kørte en af dem i DM-serien. På papiret skal jeg jo ikke kunne følge med dem, og hvis der også dukker nogle WRC-biler op, så bliver det ikke nemt. Men vi tager kampen op, selv om vi er ’under dogs’. Jeg er stadigvæk den gamle, den motorsvage og den overvægtige…”


Brian Madsen vurderer, at årets udgave af Tvilum-Scanbirk Rally Show bliver det sværeste at vinde.
(Foto: Morten Alstrup)

Når man som Brian Madsen har kørt rally i flere generationer og tillige har vundet et par Danmarksmesterskabet i disciplinen, kan det godt være svært at indstille sig på, at man måske ikke har de samme vinderchancer som tidligere.

”For mig er det stadigvæk sjovt at være med, og så er det så hyggeligt i Fårvang,” siger Brian Madsen om årsagen til, at han atter stiller til start. ”Der er en god atmosfære ved løbet, og der er så meget tradition i Fårvang, at man bliver ved at med at stille op.”

Kjellerup og Omegns Motorklub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Fårvang
  • 07/08/09 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: