5. plads til FCM Racing på Donington

SuperLeague
03/08/09

Kasper Andersen tæt på weekendfinalen – rykker til samlet 8. plads
Med henholdsvis en 10. og en 5. plads i søndagens 3. afdeling af Superleague Formula på engelske Donington Park kom FCM Racings Kasper Andersen fornemt igen efter skuffelsen på belgiske Zolder for 14 dage siden.
I søndagens første løb kørte en aggressiv Kasper Andersen sig fra en 16. til en 10. plads. I andet løb gik det endnu bedre med en 5. plads ud af 12 fuldførende vogne.

Kasper Andersen startede i 6. position. I første sving tabte midtjyden imidlertid placeringskampen, og han faldt tilbage til 12. pladsen. Efter et tidligt og vellykket dækskifte fik Andersen atter fart i bilen, og siden avancerede han støt og roligt op gennem feltet.

- Det var ærgerligt, at jeg blev den lille i svinget. Men jeg er godt tilfreds med resten af løbet. Ikke mindst dagens pit-stop, der fungerede perfekt. Formkurven er opadgående, og jeg glæder mig til næste afdeling. Vi fik godt fat her i weekenden, sagde Kasper Andersen efterfølgende. En øm ryg plagede ham i begge løb, men den spillede ingen rolle for præstationen, slog danskeren fat.

I afslutningen forsøgte Kasper Andersen forgæves at angribe Tottenham Hotspur, men de fire sekunder op til englænderen var for stor en mundfuld. En 4. plads ville ellers have udløst en midtjysk plads i søndagens weekendfinale.

Andersen kørte sig til en flot 5. Plads i weekendens andet løb. Nu ligger FCM-køreren nummer otte i den samlede stilling.
(Foto: Rasmus Bech – FC Midtjylland)

I stedet må Kasper Andersen glæde sig over to fornemme præstationer ovenpå lørdagens regnvejrs-frustrationer og ikke mindst 50 point til den samlede stilling. Det betyder, at FCM Racing avancerer fra 12. til 8. pladsen blandt de 18 klubber.

Søndagens andet løb blev vundet af FC Porto foran Sporting Lissabon og FC Basel.

Weekendfinalen blev et opgør mellem FC Basel, Rangers FC, Corinthians, FC Porto, Sporting Lissabon og Tottenham Hotspur.

Næste afdeling køres på Estoril-banen ved Lissabon i den første weekend af september.