Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Jan Magnussen havde det sjovt i Københavns gader

CHGP 
03/08/09 

CHGPSelvom Jan Magnussen udgik af dette års Copenhagen Historic Grand Prix, så var det alligevel en glad og storsmilende Jan Magnussen, der kravlede ud af den BMW 2002, som han delte med bilens ejer Jan Heiselberg.
 

Jan Magnussen, der i år har rundet sin sejr nummer 100 i racerbiler, er sjældent helt tilfreds, hvis han ikke står som vinder – eller i det mindste på podiet – efter et racerløb. Men den gode og afslappede stemning i Københavns gader, samt en masse fedt ræs i en sjov racerbil, sørgede for at Jan Magnussens humør var i top, selvom han ikke fuldførte Pro-Am løbet grundet en ødelagt gearkasse.

Det var Jan Heiselberg, der kørte første del af Pro-Am løbet. Det sluttede han på en flot andenplads og da de professionelle kørere overtog bilerne skulle Jan Magnussen dermed starte fra anden startposition, bag den tidligere Formel 1 kører Jackie Oliver. Jan Magnussen fik en god start og førte kortvarigt, men bagfra kom Ronnie Bremer i en Datsun 240Z, der med flere hestekræfter nåede at trække sig forbi inden første sving.


Jan Magnussen tager føringen da starten går på Pro-Am løbet.
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen forsøgte at hænge på Ronnie Bremer, men bagfra kom Jackie Oliver i en Ford Escort BDA med omkring 70 HK mere end Jans BMW 2002. Som BMW’ens ejermand Jan Heiselberg udtrykte det, ”så har nogle af de andre ca. 70 HK mere og vejer 100 kilo mindre, så BMW’en skal slet ikke kunne følge med. Men det ved den bare ikke…”. Jackie Oliver kom da også flyvende forbi Jan Magnussen på langsiden, inden Jan svarede igen og tog placeringen tilbage udenom i det hurtige sving på vej mod Mercedes svinget. Men så var det slut for Jan, da gearstangen, grundet et knækket beslag, faldt ned i bunden af bilen og Jackie kom igen forbi Jan på langsiden, medens han kørte bilen tilbage til pitten.

”Det var hammer ærgerligt” sagde Jan Magnussen bagefter. ”Vi skulle som minimum være blevet toer i det løb. Der var spildt olie på den bagerste del af banen, hvilket også kostede mig hård kontakt med muren, men jeg var lige begyndt at køre rigtig stærkt, da gearstangen forsvandt. Jeg hentede ellers klart på de andre på stykket med olien og det var da også der, jeg fik taget Jackie Oliver udenom. Det var rigtig, rigtig sjovt ræs, så det var surt, at det skulle slutte på den måde. Men jeg har haft det super sjovt. Det er sådan en fed stemning og jeg elsker at køre de her gamle biler. Man kan virkelig arbejde med dem og jeg skal love for, at man få drejet noget frem og tilbage på rattet, når bilen hopper og danser rundt på banen”.

Løbet blev vundet af Ronnie Bremer foran Jackie Oliver og med dette års Le Mans vinder David Brabham på tredjepladsen.


Læs mere om:
  • Jan Heiselberg
  • Jan Magnussen
  • Fælledparken
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS