Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Super-pole til Tom Kristensen

DTM 
02/08/09 

DTMTom Kristensen sikrede sig lørdag eftermiddag DTM-karrierens ottende pole position, da han på Oschersleben viste sig suveræn igennem hele kvalifikationen. I tre af de fire sessioner var han hurtigste mand, og da de sidste fire skulle afgøre de forreste pladser med én, flyvende omgang, satte danskeren trumf på ved at køre weekendens hurtigste tid, hele 3/10 sekund hurtigere end sine tre teamkolleger, Scheider, Tomczyk og Ekström.
 

”Det var en perfekt kvalifikation i solskin, meget bedre end i de seneste runder, hvor skiftende vejrlig har gjort tidtagningen til lidt for meget gambling. I dag havde vi en god opsætning, og jeg følte mig som altid godt tilpas på banen, der er lidt teknisk krævende,”sagde Tom Kristensen efter tidtagningen.


Tom Kristensen skal for ottende gang i DTM starte forrest, når der søndag køres løb på Oschersleben.
(Foto: Audi)

Det var den 42-årige nordjydes femte start på banen, og hver gang har han kvalificeret sig i forreste række. I 2004 fik Kristensen sin første sejr på netop Oschersleben, som han også vandt på i 2006. I 2007 sad han over efter sit alvorlige crash på Hockenheim, men sidste år var han tilbage med det, han selv kalder en fantomstart fra anden position.


(Foto: Natascha Theisen)

”Det var første gang i karrieren, jeg oplevede at komme fra land, før startsignalet var givet, og den dumhed må jeg selvfølgelig ikke lave igen i år. For mesterskabets skyld skal jeg have en første- eller en andenplads, og jeg vil gøre alt for at køre et hurtigt, kontrolleret løb. Der er en usikkerhedsfaktor med hensyn til vejret, idet der er risiko for tordenbyger. Selv om jeg var uheldig to gange i sidste sæson, hvor jeg startede fra pole i regnvejr på forkert dækvalg, må jeg håbe på, at tredje gang er lykkens gang. Jeg vil have et topresultat her i min sidste DTM-sæson, og en sejr i morgen vil give hele mit bagland et boost før de næste løb.”

For Audi var kvalifikationen ydermere optimal, idet de nærmeste Mercedes-konkurrenter endte langt nede på startgridden. Bruno Spengler var bedste Mercedes-kører med en sjetteplads, mens den mesterskabførende brite, Gary Paffett, skal starte helt nede fra en 12.-plads.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Oschersleben
  • 02/08/09 - Oschersleben - DTM
  •