Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Renault appelsag skal prøves i august

Formel 1 
01/08/09 

Renault Formel 1 teamet blev udelukket efter det ungarske Grand Prix på grund af den store kikser i pittet da Fernando Alonso var inde til pitstop. Nu har FIA sat datoen for den appelsag som Renault teamet har indgivet. Det bliver heldigvis inden det europæiske Grand Prix i Valencia.
 

Renault teamet overholdt efter FIA's mening ikke de gældende regler for afvikling af pitstop i forbindelse med det ungarske Grand Prix. Højre forhjul på Fernando Alonsos bil blev ikke spændt ordentligt fast ligesom hjulkapslen som hjælper aerodynamikken omkring hjulet heller ikke blev spændt ordentligt fast. Da Fernando Alonso genoptog løbet efter sit pitstop, resulterede det ret hurtigt i at hjulkapsel og senere forhjulet faldt af.

I følge det sportslige reglement er sådan en hændelse forbudt. Det kan Renault for så vidt heller ikke se noget forkert i, men teamet har prosteret mod afgørelsen eller dommen om man vil, der betyder at teamet ikke kan deltage i det europæiske Grand Prix på bybanen i Valencia.

Denne sag er nu fastlagt til at finde sted i Paris hos FIA eller nærmere bestemt hos ICA som er FIA's appelret. FIA har annonceret at høringen starter kl. 10 og at en afgørelse vil blive offentliggjort sidst på eftermiddagen samme dag.

Renault protesterer imod at hele teamet bliver udelukket. Det rammer begge kørere, som for så vidt er uskyldige i hændelsen. Og især Nelson Piquet jr. som intet har med hændelsen at gøre. Som dommen er afsagt udelukkes et helt team. I stedet kunne man måske give teamet en bøde af anselig størrelse. Derved undgåes at i hvert fald kørerne undgår straf.

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Nelson Piquet Jr.
  • Renault F1
  • 26/07/09 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  • 23/08/09 - Valencia (gadeløb) - Formel 1 - FIA F1
  •