Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Nygaard starter i Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP 
29/07/09 

CHGPDen unge racerkører skal køre i både en ny og en gammel Ford-sportsvogn
Christoffer Nygaard er med, når årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix køres i Fælledparken i den kommende weekend, og meget tyder på, at den 23-årige Lyngby-knægt kan blive den racerkører, som kommer til at køre flest omgange af alle i det historiske arrangement i hovedstaden. Han skal nemlig både deltage i hovedattraktionen – Pro Am-løbet – og samtidig være en af safety car-kørerne ved løbet.
 

”Jeg skal køre en Shelby Mustang GT 350 sammen med Jan Lylloff i Pro Am-løbet, som er lidt af et showindslag, hvor en række ejere af de historiske biler stiller op sammen med hver sin professionelle kører,” forklarer Christoffer Nygaard.


Christoffer Nygaard og Jan Lyllof skal dele denne Shelby Mustang.
(Foto: ChristofferNygaard.dk)

”Det bliver noget helt nyt for mig at skulle køre race i en historisk bil, så jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal forvente mig af det. Den er ikke en form for motorsport, som jeg har forstand på, og gamle racerbiler fra før min tid er ikke noget, som hidtil har interesseret mig. Men nu hvor jeg skal ud at køre i en Ford Mustang, glæder jeg mig mere og mere til at prøve at se, hvad det er for en type bil og mærke, hvordan sådan en reagerer og opfører sig.”

Men det er ikke kun den godt 40 år gamle amerikanske klassiker, Christoffer Nygaard kommer til at køre ved Copenhagen Historic Grand Prix. Med sig fra Tyskland har han også Fischer Racing, der kommer med de to topmoderne Ford GT-modeller, som man indsætter i bl.a. FIA GT3 European Championship og den tyske ADAC GT Master-serie.

”Den bil, som jeg normalt kører i, bliver udstillet ved løbet, mens vi skal bruge søsterbilen som safety car,” forklarer Christoffer Nygaard. ”Det var egentlig udgangspunktet fra start, at jeg skulle have fungeret som chauffør i safety car-bilen i alle løb, men nu hvor jeg selv skal køre med i Pro Am-løbet, kan jeg ikke have den funktion gennem hele weekenden. Det kan godt være, at det bliver min makker fra GT Master-serien, Florian Gruber, som vil blive min afløser i Ford GT’en.”


Christoffer Nygaards vinderbil fra EM er også i Fælledparken.
(Foto: Markus Berns)

Copenhagen Historic Grand Prix er blevet kørt i den seneste række år i Fælledparken i København, men selv om Christoffer Nygaard har bopæl i Lyngby, er det ikke et løb, han har fulgt meget.

”Jeg har kun været derinde en enkelt gang som sælger af Tom K’s merchandise for nogle år siden, men selve løbet har jeg aldrig oplevet, så jeg glæder mig meget til at se, hvilken størrelse det egentlig er,” siger Christoffer Nygaard. ”Det må blive noget af en oplevelse at køre race i Fælledparken, og det bliver vel ikke meget tættere på en hjemmebane for mig, når jeg bor i Lyngby.”

ChristofferNygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Jan Lylloff
  • Fælledparken
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  •