Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

ING Renault udelukket fra det næste løb

Formel 1 
27/07/09 

Under gårsdagens Formel 1 løb på Hungaroring tabte ING Renault teamets spanske kører Fernando Alonso et hjul, og efter en nærmere undersøgelse viste det sig ikke at være ved et uheld, det skyldes derimod en fejl fra pitmandskabet, hvilket har fået FIA til at udelukke ING Renault teamet fra det næste løb i mesterskabet - gadeløbet i den syd spanske kystby Valencia.
 

Ifølge FIA's undersøgelser, samt deres afhøringer af pitmandskabet, er det kommet frem at den lås der skal forhindre hjulmøtrikken i af gå løs ikke blev monteret i forbindelse med et pitstop, og teamet sendte bilen på banen vel vidende at dette var tilfældet.
Da teamet undlod dels at kalde bilen tilbage i pitten, og samtidig undlod at gøre Fernando Alonso opmærksom på 'fejlen' forbrød de sig punkt 3.2 artikel 23.1 i det sportslige reglement.

Yderligere forværre det ING Renault teamets position at de ikke straks kaldet Fernando Alonso i pit, da han indrapporterede at han mente han havde en punktering.
Her har han sandsynligvis kunne mærke at hjulet var 'løst'!!

Set i lyset af først dødsulykken i Formel 2 løbet sidste weekend, der kostede Henry Surtees livet da han blev ramt af et løst hjul, samt denne weekends alvorlige uheld hvor Ferrari køreren Felipe Massa bliver ramt af en del fra Rubens Barrichello's Brawn GP racer, er det nok helt på sin plads at FIA Reagere prompte og bestemt, også selv om straffen kan virke meget hård.

ING Renault teamet har dog straks appelleret dommen, og selv om denne appel måske ikke kan nå at blive behandlet inden løbet i Valencia, betyder det at de kan stille til start i løbet.
Hvis deres appel senere bliver afvist, betyder de så blot at de bliver udelukket fra det næstkommende løb.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Renault F1
  • Hungaroring
  • 26/07/09 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •