Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SuperLeague Formula

Superleague Formula har klasse!

SuperLeague 
27/07/09 

Det danske talent Kasper Andersen kører i klassen Superleague Formula, og efter at have besøgt Kasper, hans team samt resten af klassen, er det tydeligt at det er en overset klasse i Europa.
Serien er opbygget af helt ens biler, som hver tilhører af en fodboldklub, og det danske hold hedder FC Midtjylland. Den jyske foldboldklub har købt en bil som til løb drives af HiTech Racing. Andre fodboldhold ’lejer’ en bil, så serien giver rige muligheder for at deltage.
 

Efter et besøg hos FC Midtjylland og resten af Superleague Formula serien på Zolder, må det siges at være en et meget professionelt og seriøst set up hos både teamet og hele serien generelt.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det var dog overraskende, at FC Midtjylland Racing var det eneste team i feltet som havde som havde et hospitality område, hvor fans kunne møde teamets kører og måske redde sig en autograf. Det kom i denne weekend de danske fans til fordel, da en hel bus af trofaste FC Midtjylland fans var mødt til løbene om søndagen for at støttet den danske kører Kasper Andersen.

Og der var noget at glæde sig til, for det seriøse arbejde mellem HiTech Racing og Kasper Andersen betød at FC Midtjylland Racing startede på pole position, i deres kun andet løb i serien, hvilket er absolut godkendt.


(Foto: Motorsporten.dk)

Superleague Formula er nemlig opbygget sådan at alle biler er ens. Der er ikke mulighed for at røre ved motoren, den er plomberet. Det betyder at man kan arbejde med affjedring, dæktryk og aerodynamik. Det er dog også nok til at vise, hvilket team og kørere der kan arbejde sammen, og få det bedste ud af bilen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Bilen er faktisk en flot og homogen formelbil som oven i købet lyder lige så potent som den er. Chassiset bliver bygget af Élan Motorsports Technologies, som blandt andet også bygger biler til Indy Racing League og den tidligere Champ Car World Series.
Motoren er en kompakt og driftsikker V12 maskine på 4,2 liter, og yder så den ikke mindre end 750 hestekræfter, så serien bider næsten Formel 1 i hælene.

En anden ting der gør serien værd at se, er måden andet heat bliver afviklet. Vi er normalt vant at det er de seks eller otte bedst placerede fra første heat bliver vendt i startplaceringen i andet heat. I Superleague serien vender man hele feltet, så vinderen af første heat starter bagerst i andet heat.


(Foto: Motorsporten.dk)

At en ung dansk kører i et dansk Superleague Formula team kan opnå en pole position, samt komme hjem med point på kontoen i deres kun andet løb i serien, viser at kombinationen af Kasper Andersen, FC Midtjylland Racing og HiTech Racing er en seriøs modstander som vil give verdens store fodboldklubber kamp til sidste fløjt fremover.


(Foto: Motorsporten.dk)

Resten af de 4 løbsweekender i 2009 vil blive kørt som følger:

1. – 2. august Donington Park, England
5. – 6. septemberEstoril, Portugal
3. – 4. oktoberMonza, Italien
7. – 8. november Jarama, Spanien
Selch

Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Zolder
  • 19/07/09 - Zolder - SuperLeague
  •      ASETEK SIMSPORTS