Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms i Tjekkiet

SuperSport
600 VM Series 

27/07/09 

I forsøg på at holde tempoet og forblive i top 10, måtte Robbin Harms presse sin HondaCBR600RR til det yderste, hvilket resulterede i at den hurtige dansker styrtede på 7. omgang under 10. afdeling af Supersport verdensmesterskabet.
 

Lørdag eftermiddag kvalificerede Robbin Hams sig til en 16. startplacering til søndagens race på Brno banen i Tjekkiet. En startplacering midt i feltet har ikke tidligere forhindret den hurtige dansker i, at komme helt med frem og kæmpe om de forreste placeringer, og heller ikke denne gang holdte Harms sig tilbage.


(Foto: Racing-News)

Robbin Harms kom suverænt fra start, og formåede at rykke otte placeringer frem i feltet inden første omgang var passeret. Som omgangene gik, var det dog tydeligt at danskeren havde problemer med at følge med de forreste, som simpelthen var for hurtige på langsiderne.

’’For at holde tempoet og forblive i top 10 skal jeg køre dækkene af fælgen, og sådan skal det jo ikke være, der skal være overskud’’ fortæller en skuffet Robbin Harms og forsætter ’’Cyklen bliver presset for hårdt og forhjulet smutter til sidst. Hvis jeg køre 5-10 kilometer i timen langsommere på langsiden end dem foran mig, så er jeg nødt til og presse den (motorcyklen) hårdere i svingene. Køre en top 15 hjem, det er jeg ikke interesseret i’’ fortæller Robbin Harms.

Det hollandske Team Veidec Racing kæmper hårdt for at gøre Harms konkurrence dygtig i det prestigefyldte Supersport VM, men faktum er i øjeblikket, at Honda’en ikke er hurtig nok.

’’Det har været en hård weekend, vi har arbejdet hårdt for at få det hele til at fungere. Vi nåede et maksimum på motoren under tidtagningen lørdag, og besluttede derfor at skifte motor til søndagens løb. Teamet gør hvad de kan, men lige nu er motorcyklen bare ikke hurtig nok’’ slutter Robbin Harms


(Foto: Racing-News)

Resultat, 10. afdeling af Supersport VM
26. juli 2009. Brno, Tjekkiet.
1 - F. Foret. (FRA) Yamaha YZF R6 37’14.367 2 - A. West. (AUS) Honda CBR600RR +0.148 3 - J. Lascorz. (ESP) Honda CBR600RR R6 +0.289

Robbin Harms var med i top 10, men måtte presse sin Honda til det yderste for at holde tempoet, hvilken resulterede i et styrt på 7. omgang.

Næste afdeling af Supersport VM, afvikles på Nürnburgring i Tyskland den 04. september.

Udsendt af Racing-News i samarbejde med MC-Hjørnet
Amalie Perle Petermuss Harms & Kenneth Frid Hanberg


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Brno
  •      ASETEK SIMSPORTS