Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Audi sagen stadig uafklaret

DTM 
25/07/09 

DTMDet provisoriske resultat fra Zandvoort i DTM serien fra i søndags gælder stadig. De efterfølgende undersøgelser har endnu ikke kastet et endeligt lys over de mange spørgsmål som blev rejst efter løbet. Et løb der efterfølgende bragte flere diskvalifikationer med sig.
 

Det er dog ikke de fire diskvalifikationer som stadig spøger. En af diskvalfikationerne ramte Christian Bakkerud. Men snarere det faktum, at flere Audi kørere pludseligt blev markant langsommere til fordel for Mattias Ekström som var den forrest placeret Audi kører i løbet og som sluttede løbet på andenpladsen.

DMSB som er den tyske motorsportsorganisation svarende til DASU, har i dagene efter løbet på Zandvoort haft adgang til en masse data hos de involverede Audi teams. Endnu har man ikke haft lyst til at meddele om der er fundet data eller radiobeskeder som gør Audis dispostioner ulovlige. Men undersøgelsen forsætter.

De involverede Audi kørere som blandt andet er Martin Tomczyk, Alexandre Premat og Oliver Jarvis skal igen til afhøring hos DMSB hvilket vil ske fredag den 31. juli - samme dag som de første fri træninger køres på Oschersleben forud for søndagens løb. DMSB lover også at en endelig afgørelse vil komme om lørdagen inden kvalifikationen køres.

Det man blandt andet undersøger er om der har været teamordrer. Teamordrer er forbudt i DTM ligesom det også er i eksempelvis Formel 1. En del af Audis forsvar for at flere biler pludselig tabte fart er blandt andet at det var deres biler ikke de eneste der gjorde. Vinderen af løbet Gary Paffett tabte også fart ifølge Audi. Gary Paffett selv siger også at han tabte fart, men det var bevist for at skåne bil og især dæk, da hans forspring var så stort at det kunne han sagtens tillade sig.

Beslutningen om at offentliggøre resultatet af efterforskningen og dermed også en eventuel dom lige før et løb, er måske ikke den mest hensigtsmæssige. Det kan påvirke præstationerne hos flere af kørerne i Audi teamene og måske også i kredsen omkring Dr. Wolfgang Ullrich. Til gengæld har det så også trukket ud med afgørelsen. DTM organisationen har meddelt at der kom et resultat i den næsten overståede uge, hvilket dog ikke er sket. Det kan der så være mange årsager til. I hvert fald er optakten til det næste løb på Oschersleben yderst spændende, bare ikke på den måde som man kan ønske sig.

Dons

Læs mere om:
  • 4 Audi kørere udelukket på Zandvoort
  •