Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard på studietur hos Tom K.

ADAC GT
Masters 

22/07/09 

Den unge racerkører fulgte den danske Le Mans-vinder på nærmeste hold
Når det er sommer og kalenderen siger ferie, slapper fleste af eller lader op. Christoffer Nygaard har derimod valgt at bruge sommerpausen på noget helt andet. I den seneste weekend var han således på studietur hos Tom Kristensen, hvor han som den berømte flue på væggen fulgte danskeren og Audi-teamet i forberedelserne til DTM-løbet på Zandvoort.
 

”Jeg tænker hele tiden på, hvordan jeg kan blive bedre, og hvis jeg ikke sidder i min racerbil eller er sammen med drengene fra Fischer Racing, så bruger jeg meget af min tid på at træne. Da jeg kendte Tom fra tidligere, plagede jeg ham, om ikke jeg kunne få lov til at være med bag kulisserne ved et DTM-løb, så jeg kunne suge en masse indtryk til mig om, hvordan han samarbejder med sine mekanikere og ingeniører. Ting, som jeg selv kunne lære af.”

”Mit mål med besøget var at finde ud af, hvordan Tom kommunikerer sine indtryk om bilen videre til sine mekanikere og ingeniører,” forklarer Christoffer Nygaard. ”Som racerkører får man selv nogle indtryk af bilens opførsel, som man typisk mærker i enten buksebagen eller i rattet, men der kunne jo være nogle ting, som jeg ikke har været så opmærksom på. Hvad var det, Tom var opmærksom på? Hvordan beskrev han bilens opførsel til folkene omkring sig? Det var sådan nogle ting, jeg ville lære mere om.”


Christoffer Nygaard var med i mængden omkring Tom Kristensen, hver gang han kom ud af bilen.
(Foto: christoffernygaard.dk)

Christoffer Nygaard var til stede under hele den opbyggende fase indtil løbets start. Når Tom Kristensen var i bilen, fulgte han sammen med ingeniørerne bilens opførsel på dataskærmene, og når der efter hver test, træning og tidtagning var de obligatoriske debriefinger, sad han med ved bordet.

”Det var super, super fedt at jeg kunne få lov til at komme med så tæt på. Jeg er virkeligt imponeret over, hvordan de arbejder med tingene og med dataene,” siger Christoffer Nygaard. ”Nu har jeg ikke selv haft lejlighed til at opleve Formel 1 på nærmeste hånd, men DTM må komme meget tæt på. Det er i hvert fald ikke bare race med standardbiler henne fra forhandleren på hjørnet. Og den måde, de griber tingene an på, foregår også på et meget højt plan.”

Christoffer Nygaard håber naturligvis, at den hollandske studietur giver bonus, når han efter sommerferien genoptager sin egen sæson.

”Det bliver selvfølgelig svært at måle, om jeg har lært noget, men det har været godt for mig at se, hvordan en så professionel kører som Tom og hans Audi-team griber det an. Det tror jeg også, at jeg kan bruge selv,” slutter han.

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Tom Kristensen
  • Zandvoort
  • 19/07/09 - Zandvoort - DTM
  •