Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Absolut action i Zolder

SuperLeague 
19/07/09 

Søndagens sidste race bød på alt, hvad tilskuerne kunne tænke sig
Kasper Andersen var skuffet, da han efter dagens første race snakkede med pressen. Regnen silede ned omkring middagstid i belgiske Zolder, men hen af eftermiddagen klarede det op, og det hjalp også Kasper Andersen.
 

FCM’eren startede som nummer seks i race nummer to, og danskeren fik for anden gang i løbet af søndagen en fin start. Bilerne startede bag safetycar grundet den våde bane, men da løbet blev givet frit, var Kasper Andersen klar. Imens Andersens konkurrenter skøjtede rundt på den belgiske asfalt, holdte Andersen roligt raceren på banen.

Spinning
FC Midtjyllands racertalent holdte ved sin sjetteplads efter de første fem omgange. Efter de første 15 minutters kørsel var det slut for flere af formiddagens sejrherrer. Hjemmebanefavoritterne fra Anderlecht, Glasgow Rangers, Galatasaray, hollandske PSV Eindhoven og Flamengo fra Brasilien kunne ikke holde raceren på asfalten, og dermed var de ikke længere konkurrenter til FCM og Kasper Andersen.

Andersen holdte flot ved sin sjetteplads, men med en fræk manøvre overhalede FC Basel såvel FCM som Sporting Lissabon. Den portugisiske bil kom kort efter overhalingen ud på vådt underlag, hvilket blev katastrofalt.

Den hvid-grønne bil snurrede rundt. Bankede direkte ind i dækmuren i banens højre side. Det højre forhjulsophæng knækkede, mens raceren blev slynget tilbage ud midt på banen. Kun gode køreegenskaber fra de bagvedkørende kørere forhindrede et massesammenstød.

Masser af action
Safetycaren kom igen på banen, og flere af mandskaberne valgte at benytte lejligheden til at gå i pit. Med 19 minutter tilbage af løbet blev det igen givet frit. Runderne med safetycar samlede hele feltet, og efter sit pitstop lå Kasper Andersen nummer 9.


(Foto: FC Midtjylland)

Som om tilskuerne på Zolder ikke havde fået action nok, så skulle det ikke lykkes for Corinthians at holde hele vejen til mål. Bilen satte ud, og mens de andre racere drønede forbi, kunne brasilianeren kun sætte kurs imod pitten.

Med den brasilianske exit indtog AC Milan andenpladsen i løbet, men om vejrguderne havde kastet en forbandelse over denne placering skal være usagt. Bare 30 sekunder efter at Corinthians måtte forlade løbet, gled italienerne ud i gruset, og dermed var der blot 10 biler tilbage på den belgiske racerbane.

Au revoir Olympique Lyon – godaw’ FCM
Med under ti minutter blev eftermiddagens felt reduceret til ni biler. Lyons racer gled ud, og det franske holds kører kunne ikke gøre andet end at stige ud af bilen og tage sin hjelm af.

Som en af få holdte Kasper Andersen sin racer på banen i samtlige 45 minutter svarende til 28 omgange. FCM-køreren sluttede som nummer 6 af de ni fuldførende kørere. Løbets vinder blev lidt overraskende Al Ain FC fra De Forenede Arabiske Emirater, som fire minutter før slutfløjtet lavede en flot indenomsoverhaling af den hidtidige etter Atlético Madrid.

Næste gang Kasper Andersen skal i aktion i Superleague Formula er den første weekend i august (1.-2. august 2009) på engelske Donington Park ved Birmingham.

FC Midtjylland
Rasmus Bech


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Zolder
  • 19/07/09 - Zolder - SuperLeague
  •