Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Ford Benelux-serien

Vestergaard scorede klog sejr i Formel Ford

F1800
FFB 

21/07/09 

Udenlandsfynboen: Nils K. Vestergaard havde set meget frem til løbsweekenden på den tidligere Formel 1 Grand Prix-motorbane i Zolder (B) med pæne forventninger. På neutral konkurrence-asfalt var oddsene gode for den unge danske uprunner til en heatsejr i den stærktbesatte vesteuropæiske racing-serie: Formula Ford Benelux (FFB).
 

- FFB-frontrunneren 2009: Melroy Heemskerk (NL) havde foreløbig trukket de længste strå, forklarer Nils K. Vestergaard. - Hollænderen fremviste dog små svaghedstegn under det forrige FFB-arrangement på MC grand prix-banen: TT Circuit Assen. Specielt var han handicappet af nogle svage starter, hvilket formentlig har baggrund i et højt førstegear.


Udenlandsfynboen trives godt med udfordringerne i single seateren.
(Foto: Motorsporten.dk)

Racingteam Vestergaard har sat stor fynsk stolthed i at fighte sig frem i FFB-hierarkiet uden at være i stald hos et professionelt racingteam. Alligevel har Nils K. Vestergaard generelt været andenhurtigst i FFB-forårssæsonen 2009:
- På Circuit Zolder oplevede jeg lidt af bagsiden ved at være med fremme i top tre. 3-4 af konkurrenterne klistrede sig konstant i min slipstrøm under kvalifikations-tidtagningen. Jeg blev hele tiden lukket inde i en sandwich eller blandt trafik på rundbanen, og kunne derfor ikke score en hurtig kvalifikationstid på de baneomgange, hvor dækkene havde det mest optimale greb på underlaget. Jeg skulle derfor starte henholdsvis syver og firer i de to FFB-heats.

I det første FFB-heat kørte Nils K. Vestergaard sig hurtigt som firer. Foran lå tre kørere, som kæmpede tæt om frontplaceringerne:
- Jeg kunne hurtigt se, at det måske ville gå galt i en af chikanerne på den 4 km. lange kuperede motorbane. Jeg valgte derfor at holde is i maven og afvente kørerfejl fra front-trioen, og på andensidste omgang gav tålmodigheden pote. Jeg smuttede smertefrit forbi alle tre i forvirringen, da Melroy Heemskerk blev påkørt af en konkurrent.

Nils K. Vestergaard holdt føringen til målstregen, og scorede hermed sin første heatsejr i FFB-løbsserien.


Nils K. Vestergaard hjemkørte sin første FFB-sejr efter en klogt disponeret race på Circuit Zolder i Belgien.
(Foto: Motorsporten.dk)

- Dette var virkelig en stor oplevelse for vores racingteam, supplerer far og teamchef Gert Vestergaard. - Fra opstarten næsten fra nul i foråret 2007 har vi oplevet små og store fremskridt mod enhvers racerkørers første store delmål: heatsejren. Der har selvfølgelig også været enkelte tilbageslag, men hele tiden har vi prøvet på at tage ved lære samt udtænke forbedringer ud fra erfaringerne.

- Allerede i andet FFB-heat fik jeg uventede nye udfordringer, konstaterer Nils K. Vestergaard. - Temperaturen var steget nogle grader i forhold til det første FFB-heat, hvilket havde negativ indvirkning på mine bremser. Jeg kunne slet ikke dosere dem korrekt. Dette oplevede jeg allerede på første omgang, hvor bremserne simpelt hen låste i en chikane, hvorefter jeg faldt tilbage i feltet efter en botaniktur.


Nils K. Vestergaard fik problemer med bremserne i 2. FFB-heat på Circuit Zolder.
(Foto: Motorsporten.dk)

Udenlandsfynboen oplevede herved enhver racerkørers mareridt, når det ikke er muligt at anvende de normale bremsepunkter rundt på motorbanen:

- Man scorer absolut ikke topplaceringer, når der skal bremses noget tidligere end konkurrenterne. Jeg valgte derfor at køre sikkert hjem til målstregen frem for at torpedere en konkurrent med blokerede hjul.

- Heatene i Formel Ford afvikles over forholdsvis få baneomgange, afslutter Gert Vestergaard. - Der er derfor hverken tid eller mulighed for større reparationer under selve racet, men heldigvis har vi fundet årsagen til bremseproblemerne, Selvtilliden er derfor intakt inden den næste FFB-løbsweekend, som afvikles ved det danske grand prix på FDM Jyllands-Ringen lidt uden for Silkeborg.(Foto: Kirketerp)

Nils K. Vestergaard har stadig væk føling med top tre i FFB-mesterskabet 2009. Den foreløbige FFB-placering er en treer med tre placeringspoint op til andenpladsen.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Zolder
  •