Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formel 2

Dødsfald - Henry Surtees

FIA Formel 2 
20/07/09 

Den unge Formel 2 kører Henry Surtees døde søndag på et hospital nær Brands Hatch banen i England. Henry Surtees deltog i Formel 2 klassen, hvor han undervejs i race 2 blev ramt af et flyvende hjul fra en anden konkurrent der forulykkede lige foran ham.
 

Henry Surtees blev ramt på hjelmen af det flyvende hjul og var angiveligt allerede bevistløs da han efterfølgende kørte direkte ind i autoværnet der omgiver banen. Han blev efterfølgende kørt til banens medical center og herfra med helikopter videre til et nærliggende sygehus.

Henry Surtees var søn af den legendariske motorcykel- og Formel 1 kører og verdensmester John Surtees.

Henry Surtees startede med at køre gokart i en alder af 8 år og vandt sit første mesterskab i 2000. Frem til og med 2005 i forskellige gokart klasser og hentede adskillige sejre og banerekorder i gokart.


Henry Surtees
(Foto: FIA F2)

I 2006 kom han i Ginetta GT Junior hvor han blev nr. 3 sammenlagt i klassen. I 2007 skiftede han til Formel BMW og i 2008 deltog han i Formel Renault 2,0 UK, inden han i år tog springet til Formel 2.

Æret være hans minde!


Læs mere om:
  • Henry Surtees
  • Brands Hatch
  • 19/07/09 - Brands Hatch - FIA Formel 2
  •      ASETEK SIMSPORTS