Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Christian Bakkerud: En hård kvalifikation.

DTM 
19/07/09 

DTMChristian Bakkeruds kvalifikation forud for den fjerde runde af DTM mesterskabet på Zandvoort, gik ikke helt efter planen. Trafik betød at teamets strategi ikke helt lykkedes, men trods disse udfordringer så er den unge dansker optimistisk forud for søndagens løb.
 

Den hollandske sommer var ikke til stede denne lørdag, og i stedet for var den hollandske bane kendetegnet ved hård vind og regnvejr. Bakkerud var dog opsat på et godt resultat, da han holder meget af den kurvede bane med de mange hurtige sving. Derudover kan han glæde sig over, at samarbejdet med Team Kolles går bedre end nogensinde.


Christian Bakkerud under kvalifikationen
(Foto: Motioncompany)

Men Zandvoort er kendt som en bane der er hård ved dækkene, og som er svær at overhale på. Så det er en kunst at finde en fri omgang til at sætte den bedste tid på.

”Zandvoort er en af de baner, hvor du kun har en omgang til at sætte en god tid. Mit første forsøg måtte jeg afbryde, da jeg blev fanget bag en Mercedes. Samtidig fik jeg vist blå flag, så jeg måtte slippe gassen og lade de andre komme forbi.”

”Som følge af dette måtte jeg gå i pit, og få et nyt sæt dæk. Jeg synes virkelig at det gik godt herefter, jeg havde efter pitstoppet farten til at komme videre i den 2. kvalifikationssession, men så ramte jeg igen trafik og blev blokeret flere gange af den samme Mercedes kører. Det var virkeligt ærgerligt. Vi har potentialet, vi har farten vigtigst, men af alt var jeg hurtigere end min teamkammerat det meste af dagen.”

”Men det lykkedes ikke; jeg måtte nøjes med 17. pladsen. Bilens fart er god; jeg er normalt ret god ved dækkene, så jeg vil blive overrasket hvis vi ikke får et godt resultat i morgen. Lad os vente og se!”

Pole position blev taget af Oliver Jarvis i en et år gammel Audi, mens Christian Bakkerud tog 17. pladsen, lige bag ved sin teamkammerat Tomas Kostka, med en omgangstid på 1.32,297. Bag Bakkerud som kører i en to år gammel Audi A4 DTM, finder man Ralf Schumacher og Matthias Lauda som slutter feltet af.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Zandvoort
  • 19/07/09 - Zandvoort - DTM
  •