Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 Euro

Zandvoort, sand, regn og resultater!

Formel 3 Euro 
18/07/09 

Denne weekend skal Johan Jokinen starte hans tredie Formel 3 Euroseries weekend på den hollandske Zandvoort bane som køres sammen med DTM mesterskabet, hvor han skal køre sæsonens syvende og ottende løb. Fredag bliver der afholdt fri træning og kvalifikation, lørdag løb nummer syv og søndag løb nummer otte.
 

Johan vil sammen med teamet fokusere på at få det maksimale udbytte af denne weekend, da den sidste løbsweekend på Norisring ikke gav meget at arbejde med. Hovedsageligt grundet den massekollision som var årsagen til Jokinen overhovedet ikke nåede at starte løbet. Dette betød samtidig, at teamet ikke fik testet de seneste setup ændringer.

Vejret kommer til at spille en væsentlig rolle på Zandvoort, da der er regn i vente både lørdag og søndag. Dette kommer dog ikke til at blive et problem for Johan, da han er en meget rutineret regnvejrskører.

”Zandvoort er en fantastisk bane, ” fortæller Johan. ”Jeg har gode minder fra min Formel Renault dage. Jeg nyder at køre på banen, da den har en kombination af hurtige sving og udfordrende nedbremsninger. De andre i feltet har for de flestes vedkommende kørt på banen for nylig med deres F3 biler i Masters mesterskabet. Men vi er midt i en proces hvor vi skal udvikle bilen og teamet. Så vi er nødt til at være systematiske i vores tilgang til løbet.”

”Jeg er så utrolig stolt af mine mekanikere hos Team Kolles. De stopper aldrig med at arbejde, og de er utrolige. Mine ingeniører synes altid at analysere date; fuldt koncentrere de sidder de og stirrer på kurver og tal.”

”Vi følger en plan, og Formel 3 Euroseries indsatsen er et fortløbende projekt. Vi vil prøve at sætte farten op på udviklingen af både team og kørere. Men vi skal frem for alt udvikle os sammen, den slags tager tid. Jeg er sikker på, at vi vil starte med at høste resultaterne i den anden halvdel af sæsonen.”

Ferie er ikke et ord som fungerer særligt godt i Johan Jokinens verden. Selvom løbskalenderen faktisk indeholdt en kort sommerpause; så valgte den unge danske formelkører i stedet for at tage på stranden, at arbejde sig igennem endnu et træningsprogram, ofte med 7 timers træning flere dage i træk.

”træning er mit liv, ” afslører den unge dansker. ”Jeg elsker at sætte nye træningsprogrammer sammen, kombineret af både fysiske og psykiske øvelser. Da jeg startede med at køre Formel 3 bilen, da var jeg ikke påvirket specielt meget af G-kræfterne i dne nye bil. Det var en fantastisk oplevelse for mig, selvom jeg det ikke så ud til at nedsætte min lyst til at træne. Heldigvis er jeg startet på mental træning også, ellers ender det jo med at jeg ikke kan passe ned i bilen til sidst!”

At bo i Italien har mange fordele, heriblandt at bo tæt på Formela Medicine træningscenteret, som betyder nem adgang til de seneste træningsmetoder. Men den vigtigste træningsmaskine for Johan, er bjergvejene omkring Viareggio i Syditalien.

”Jeg ser virkelig frem til at komme i bilen igen, jeg kan simpelthen ikke vente. Vi lærer hele tiden, men tag ikke fejl. Vi er her fordi vi vil vinde, og vi vil kæmpe hele vejen til målstregen!”

Tidsplan for runde 4 af Formel 3 Euroseries mesterskabet på Zandvoort:

Lørdag den 18. juli:
11.40 Løb 1

Søndag den 19. juli:
10.30 Løb 2

Aslak Vind
Johanjokinen.com


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Zandvoort
  • 19/07/09 - Zandvoort - Formel 3 Euro
  •