Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K kører på Zandvoort

DTM 
18/07/09 

DTMTom Kristensen og Audi skal efter to nederlag i træk forsøge at komme tilbage til vindercirklerne, når der i weekenden køres DTM på Zandvoort-banen i Holland.
 

Zandvoort er traditionelt en Audi-bane, fordi banens layout er som skræddersyet til A4'erens opbygning. I de seneste sæsoner har mærket med de fire ringe haft konkurrenterne fra Merceds til storvask, og meget skal gå galt, hvis ikke det atter bliver til en stor Audi-triumf.


Tom Kristensen skal i weekenden hente point på Zandvoort, hvis han vil holde sig i toppen af DTM-mesterskabet
(Foto: TomKristensen.com)

Tom Kristensen går da også efter en plads på podiet efter et par uheldige runder:

“Nu har jeg haft to problematiske løb, hvor jeg og teamet har kikset i kvalifkikationen, så til at begynde med kan jeg sørge for at give mig selv et godt udgangspunkt. Zandvoort er meget svær at overhale på, da banen ligger lige ud til kysten og derfor konstant er fyldt op med sand. Uden for sporet er der meget lidt bid, så overhalinger er risikable. En god kvalifikation er nøgleordet, og alt andet lige bør vi have gode chancer hos Audi. Dels passer banen os godt, dels har Mercedes efter to sejre i træk 10 kg ekstra ballast i deres biler, hvilket svarer til godt et par tiendedele sekunder pr. omgang. Det bør få pendulet til at svinge ud til vores fordel, og med lidt held kan Audis kørere i 2008-biler også blande sig fremme og tage point fra Mercedes. Vores 2008-biler er til dette løb 30 kg lettere end Mercedes' 2009-biler, så det er et godt udgangspunkt," siger Kristensen, der er i gang med sin sidste sæson inden for standardvogne.

Før denne fjerde afdeling i DTM-sæsonen skiller blot seks point den førende Audi-pilot Timo Scheider og Mercedes-køreren Paul di Resta på syvendepladsen.

“Det har været en utroligt jævnbyrdig sæson, hvilket også sås i seneste løb på Norisring, hvor en 2008-bil vandt. Derfor er jeg også personligt stadig med i mesterskabskampen, men jeg har ikke råd til flere uheldige episoder. Med en podieplads vil jeg ligge nærmere toppen, og kan jeg gentage sejren fra 2006, har jeg sikret mig endnu et par løb med frie hænder i forhold til de andre Audi-kolleger i toppen,“ siger Tom Kristensen, der aktuelt ligger nummer seks i stillingen.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Zandvoort
  • 19/07/09 - Zandvoort - DTM
  •