Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Mercedes håber på en god kvalifikation

DTM 
17/07/09 

DTMNår Mercedes på søndag kører endnu et løb i DTM serien, så er det helt store håb, at man om lørdagen, har fået den bedste mulige kvalifikation. Årsagen skal findes i at Zandvoort banen uden for idealsporet, er yderst vanskelig at køre på. Sandet fra de omgivende klitter gør det vanskeligt at overhale på banen.
 

Mercedes har ikke haft den store succes i nyere tid når talen drejer sig om DTM og Zandvoort. Faktisk er det kun i 2005 at man kan bryste sig af at stå øverst på podiet. Derfor er alle Mercedes kørere opsatte på at man skal have en så god kvalifikation som overhovedet mulig, da overhaling er mere end én spændende affære på Zandvoort banen.

Med sin placering midt i klitterne og med Nordsøen som nærmeste nabo, så er der garanti for sand på banen. Det fine strandsand gør øvelsen i at køre udenfor idealsporet til en yderst vanskelig affære. Derfor håber alle hos Mercedes på at man får så god en kvalifikation som muligt. Godt nok har man klaret sig fornemt i de seneste løb, hvor man har indhentet og overhalet konkurrenterne fra Audi, men betingelserne på Zandvoort er væsentligt anderledes.

Mercedes har dog et andet handicap at skal slås med også. På grund af sejre i to af de seneste 3 løb, skal alle Mercedes biler fra sidste sæson og denne sæson, køre med succesballast i bilerne. De 10 kg ekstra gør en forskel som kan mærkes. Den ekstra vægt koster ca. 2/10 sekund pr. omgang. Noget som blandt andet Norbert Haug ikke er synderligt begejstret for, men med de to førnævnte sejre i bagagen kender han betingelserne.

Dons

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 19/07/09 - Zandvoort - DTM
  •