Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tyren sejrede igen

Formel 1 
12/07/09 

- Webber foran Vettel
Det blev et til tider ret spændende Grand Prix på Nürburgring. Det kører i bogstavligste forstand for Red Bull Racing i øjeblikket. Endnu en dobbelt sejr til teamet, men denne gang med Mark Webber som sejrherre foran teamkollega Sebastian Vettel og Felipe Massa i Ferrari. Men der var flere overraskelser på resultatlisten.
 

Det tyske Grand Prix fik en sejrherre som vandt sit første Formel 1 Grand Prix efter modbydeligt mange forsøg. Mark Webber vandt foran teamkollegaen Sebastian Vettel. Mark Webber kunne dog ikke køre sejren hjem fra pole, selvom han godt nok også i denne weekend sikrede sig sin første pole position nogensinde. Føringen skiftede heldigvis nogen gange undervejs.

Allerede på de første meter tabte Mark Webber sin føring til Rubens Barrichello, og Lewis Hamilton der for en sjælden gangs skyld var med helt fremme, var også foran Mark Webber. Men de to ramte hinanden inden første sving, og det sendte Lewis Hamilton ud af banen med et højre baghjul der tabte pusten. Allerede i næste sving måtte Lewis Hamilton igen af banen da højre bagdæk gav helt op.

Derefter skulle Mark Webber søge at indhente Rubens Barrichello der hurtigt skabte sig et forspring på nogen sekunder. Det så ikke ud til at det skulle blive Mark Webbers løb, da han fik en straf for at skifte retning for meget i forbindelse med starten. Men det lykkedes at holde trit med fronten trods straffen.

Adrian Sutil markerede sig også godt og holdt længe fast i sin position i top 10 men et sammenstød langt henne i løbet sendte ham tilbage i rækkerne, da et ekstra pitstop var nødvendigt. Frontvingen skulle skiftes.

Fernando Alonso som var startet langt nede i rækkerne, fik sig undervejs kørt stille og roligt op gennem feltet og sluttede faktisk i pointene på en syvende plads. Nico Rosberg lavede faktisk en kopi og havde mere succes med det og sluttede på fjerdepladsen.

Den sidste del af Grand Prixet skabte flere gode dueller om placeringer omend de var sekundære. En gruppe bestående af Heikki Kovalainen, Timo Glock, Nick Heidfeld og Kazuki Nakajima kæmpede over flere omgange i den sidste del af løbet. Det så også ud til at der kunne blive en duel med Jenson Button, Rubens Barrichello og Fernando Alonso om placeringerne 5, 6 og 7, men Rubens Barrichello fik bakket af for sin teamkollega, så Fernando Alonso ikke fik noget ud af anstrengelserne.

Det tyske Grand Prix lignede længe noget der godt kunne blive lidt kedeligt. Men med en tilpas mængde små incidents undervejs og flere gode dueller i den sidste tredjedel af løbet, er det så absolut et mere end godkendt Grand Prix.

Dons

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Mark Webber
  • Sebastian Vettel
  • Red Bull Racing
  • Scuderia Ferrari Marlboro
  • Nürburgring
  • 12/07/09 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •