Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Motorsportshistorie i nye sikre klæder

CHGP 
10/07/09 

CHGPNår Copenhagen Historic Grand Prix finder sted d. 1.-2. august i Fælledparken i København er der tale om racerløb, der i så vidt et omfang, det er muligt, holdes tæt til den form, hvorunder man afviklede motorløb på den tid, hvor bilerne var nye.
 

Men der er undtagelser og en af de aller væsentligste er sikkerheden – og ikke mindst det sikkerheds-apparat, der indgår som en naturlig del af afviklingen.

Et vigtigt sikkerhedselement i afviklingen af moderne racerløb er den såkaldte ”Safetycar”. En safetycar har en række opgaver under afviklingen. Den fører bl.a. feltet an, hvis racet neutraliseres på grund af et uheld og den sørger ikke mindst for hurtig assistance, hvis en kører har brug for hjælp efter et møde med autoværnet.

Det stiller store krav om bilens formåen. Den skal være hurtig, velkørende – og samtidig må den også byde på et godt show. Derfor er det helt unikt, at arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix i år kan disponere over intet mindre end en Ford GT, stillet til rådighed af Ford Motor Co., som traditionen tro igen i år er stærkt involveret i Grand Prix’et (bl.a. hedder opløbskurven i Fælledparken ”Ford kurven” – ligesom der også var en ”Ford kurve” på Roskilde Ring tilbage i 1960’erne).


Ford GT er den moderne, topsikre udgave af den legendariske Ford GT40. Ford GT skal være sikkerhedsbil i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken d. 1.-2. august.
(Foto: Jean Michel Le Meur / DPPI)

Ford GT er en meget usædvanlig bil. Den kan kategoriseres som en supersportsvogn, udstyret med en 5,4 liters V8 kompressormotor, der præsterer 500 hestekræfter og god for en topfart på omkring 320 km/t. Og så er den også et stykke levende motorsportshistorie, for den er i sit design og i sin sjæl baseret på den succesrige racersportsvogn, Ford GT 40, der bl.a. vandt 24-timers Le Mans fire gange i træk fra 1966 til 1969.

I København køres Ford GT Safetycar’en af den rutinerede racerkører, Christoffer Nygård og for at publikum virkelig skal kunne komme tæt på den spændende bil, vil Ford også udstille en Ford GT på virksomhedens stand på banen.

Mere om Copenhagen Historic Grand Prix på CHGP.dk.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Fælledparken
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  •